Petković: Nikakvog kidnapovanja nije bilo, laž Kurtija i Gervale tanjug

Objavljeno: 20.06.2023. 17:21 Izmenjeno: 23.06.2023. 11:22

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovih izjavio je da je apsolutna laž premijera privremenih prištinskih insitucija Aljbina Kurtija i ministarke Donike Gervale da su prištinski policajci uhapšeni na teritoriji Kosova i Metohije. Laž je i sve ono što su danas na konferenciji rekli Kurti i Gervala, govoreći o nekakvom kidnapovanju, istakao je Petković […]

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovih izjavio je da je apsolutna laž premijera privremenih prištinskih insitucija Aljbina Kurtija i ministarke Donike Gervale da su prištinski policajci uhapšeni na teritoriji Kosova i Metohije. Laž je i sve ono što su danas na konferenciji rekli Kurti i Gervala, govoreći o nekakvom kidnapovanju, istakao je Petković na vanrenoj konferenciji za novinare. „Kidnapovanja nije bilo. Oni su na teritoriji centralne Srbije uhvaćeni od strane specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije u okolini sela Gnjilice u opstini Raška, gde su došli sa automatskim puškama i dva pištolja“, rekao je Petković. On je naveo da ih je obišao prištinski oficir za vezu i uverio se da se nalaze u odličnim uslovima i da je tretman prema njima dobar za razliku od onoga u kakvom su stanju uhapšeni Srbi, koji su brutalno pretučeni. Petković je rekao i da je želeo da ukaže kakav je tretman kosovske policije prema uhapšenim Srbima i da za razliku od prištinskih policajaca, naša policija postupila u skladu sa propisima i zakonom. „Niko nije maltretiran i nije bio tučen. To je danas potvrdio i prištinski oficir za vezu koji je imao priliku da poseti uhapšene policajce“, rekao je Petković. On je istakao da su uhapšeni prištinski policajci smešteni u odličnim uslovima. „Svako od njih ima svoju sobu i hranu. Sve što su poželeli to su i dobili“, rekao je Petković. On je rekao da su kosovski Srbi nevino uhapšeni i da su izneseni dokazi za njih gde se jasno vidi da „oni sada čame u kazamatu samo zato što su Srbi, i zato što su se politički usprotivili nasilju koji nad Srbima sprovodi Priština i Aljbin Kurti“. „Hitno tražimo da se oslobode svi uhapšeni Srbi, da se povuče Rosu poolicija i lažni gradončelnici“, poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević posetio neosnovano uhapšene Srbe sa KiM koji se nalaze u pritvornim centrima u Podujevu i u Gnjilanu i tom prilikom se uverio da je kosovska policija maltretirala i tukla sve uhapšene Srbe. „On je u Gnjilanu posetio Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića koji su uhapšeni 29. maja, a u Podujevu je posetio i Miluna Milenkovića Luneta, Nemanju Vlaškovića, Dalibora Spasića, ali i Milovana Božovića koji je uhapšen početkom aprila ove godine“, rekao je Petkovića na vanrednoj konferenciji za medije. Dodao je da je Pavićević, koji je trenutno na putu za Beograd i da će o svemu sačiniti zvanični izveštaj, ustanovio da je kosovska policija posebno maltretirala i tukla uhapšene prilikom privođenja i odvođenja u pritvorne centre. „Ozbiljne povrede su zadobili neki od njih. Naročito Dušan Obrenović i Milun Milenković Lune. Inače i sada koliko je prošlo od hapšenja svih Srba i dalje su povrede vidljive. Naročito kod Luneta i Dušana Obrenovića“, naveo je Petković. Dodao je da je Pavićević rekao i da Milenković ima i šavove po glavi, modrice ispod očiju i da su tragovi nasilja i prebijanja na njegovom telu vidljivi. „Tukli su ga dok su ga ispitivali, dok je sedeo vezan na stolici. Čak su u jednom trenutku lekari tražili da Lune ide na snimanje glave. Prilikom hapšenja je specijalac ROSU je kundakom više puta udario u glavu Luneta i bio je pokriven belim pokrivačem da se to ne bi videlo prilikom odvođenja“, rekao je Petković. Istakao je da su sada uhapšeni Srbi dobro, ali i upozorio da će mnogima ostati trajni ožiljci koji če ostati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana