Petković: Kurti ne može da zabrani posetu Vučića KiM tanjug

Objavljeno: 31.03.2023. 10:11 Izmenjeno: 01.04.2023. 09:45

Kurti je izjavio za TV Kljan da nije dobio zahtev za posetu Vučića Kosovu i Metohiji i da, „s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne može da zabrani posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučić KiM pošto dogovorenim Sporazumom o zvaničnim posetama Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje. „Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita!“, naveo je Petković. Prema Petkovićevim rečima, „u Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje“. Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu, naveo je Petković. „Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više“, saopštio je direktor Kancelarije za KiM. Petković kaže da je jasno da se Kurti „plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla“. Kurti je izjavio sinoć za TV Kljan da nije dobio zahtev za posetu Vučića Kosovu i Metohiji i da, „s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu“. „Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da neću dati dozvolu“, rekao je Kurti.

Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u  Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita!

Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu?

U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu.

Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više.

Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana