Petković: Kurti je prerano počeo da se smeje i likuje tanjug

Objavljeno: 18.12.2022. 12:19 Izmenjeno: 20.12.2022. 12:48

„Kurti jednu stvar mora da nauči – snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje“, zaključio je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti ne samo podsmeva Briselskom sporazumu, već da to otvoreno čini i prema Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija, uz ocenu da je Kurti „prerano počeo da se smeje i likuje“. Kako je preneo Albanijan post, Kurti je u intervjuu za nemački list „Špigl“ rekao da je „smešan“ zahtev Srbije o povratku dela bezbednosnih snagana KiM, na šta je Petković u saopštenju poručio da to što Srbija poštuje Povelju UN i odluke Saveta bezbednosti, nije smešno već odgovorno, ali da Kurti ni ne zna šta ta reč znači. „Pođednako kao što u Prištini ne znaju ni šta je UN, jer niti su i niti će odmaći dalje od hodnika ove institucije, po kojima svake godine komično tumaraju. Zato je zapravo smešno da Kurti uopšte pokušava da tumači Rezoluciju 1244 i zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju. To pitanje jednostavno nema nikakve veze sa Aljbinom Kurtijem“, istakao je Petković. Upitao je kako to da su uvek „smešni“ samo oni delovi međunarodnih sporazuma i odluka koji su u korist Srbije, kao i oni sporazumi koji treba da budu sprovedeni od strane Prištine? Petković je naglasio da međunarodno pravo može samo u celini da se poštuje, a ne onako kako je to Kurti navikao, prihvatajući samo ono što mu odgovara. „Kurti jednu stvar mora da nauči – snaga međunarodnog prava nije u sili, nego u njenim normama, tako da je Kurti prerano počeo da se smeje i likuje“, zaključio je Petković.

Simić:Nastavak hibridnog i informacionog rata protiv Srba u lošoj režiji PR

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je u toku nastavak hibridnog i informacionog rata protiv srpskog naroda u lošoj režiji Prištine. „Nastavak hibridnog i informacionog rata protiv srpskog naroda u lošoj režiji Prištine“, napisao je Simić na Fejsbuku. On je tako reagovao na vest koju je objavio prištinski portal Telegrafi da se na barikadama, koje su postavili Srbi na severu KiM, nalaze ljudi naoružani kalašnjikovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Delimično oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana