Penzioneri u kupovinu subotom umesto nedeljom Tanjug

Objavljeno: 03.04.2020. 12:18 Izmenjeno: 04.04.2020. 14:25

Penzioneri u Srbiji će umesto u nedelju moći da idu u kupovinu subotom od 4 do 7 sati ujutru.

Građani stariji od 65 godina ubuduće će u kupovinu moći subotom od četiri do sedam sati ujutru, umesto nedeljom u to vreme, kao što je bio slučaj do sada, odlučio je Krizni štab za suzbijanje COVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić.

Taj štab definisao je danas funkcionisanje za predstojeći vikend, s obzirom na izmene ograničenja kretanja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u subotu od četiri do sedam sati, a oni će, zbog kupovine namirnica, moći da napuste svoje domove od tri do osam ujutru.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do jedan sat posle ponoći i u nedelju od osam do 10 sati ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Takođe, Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše 10 osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Spisak objekata u Beogradu koji će za penzionere raditi u subotu od 4 do 7

Odlukom Vlade Republike Srbije vreme koje će biti rezervisano za odlazak u kupovinu najstarijih sugrađana promenjeno je na subotu 4. aprila  od 4 do 7 časova.

Građani stariji od 65 godina sutra mogu da odu u nabavku osnovnih namirnica u navedenom periodu, a spisak maloprodajnih objekata koji će biti otvoreni na teritoriji Grada Beograda može da se vidi na sledećem linku:

https://www.beograd.rs/images/file/3d09a1e3fa7eea251ec55edf070ff1f1_5841171506.pdf

One Response to “Penzioneri u kupovinu subotom umesto nedeljom”

  1. GAJIC RADOMIR каже:

    Moja genijalna država drži me zbog godima u stanu da se ne mešam sa mladjim aktivnim stamovništvom. Mogu u kupovinu samo kada tog stanovništva nema napolju, Zatim u subotu kada vež u 5 časova aktivno stanovništo poćinje da izlazi manje nego radnim danom ali ipak izlazi do 8 časova može da se meša sa nama preko 65 god. Znači ne smete da se mešate i zato ste u kućnoj izolaciji, sada možete malo da se mešate,Šta onda znače izjave kliznog štaba, kad nema konkakata i kretanja nema prenošenja virusa. Koja sam ja budala pa ne vidim da me svi upozoravaju da sam budala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana