Paviljon Srbije u Dubaiju posetilo 300.000 ljudi Tanjug

Objavljeno: 26.11.2021. 15:08 Izmenjeno: 27.11.2021. 13:01

Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi „EKSPO 2020 Dubai“ saopštio je danas da ih je posetilo 300.000 posetilaca iz celog sveta, za manje od dva meseca od otvaranja, dok im predstoji još četiri meseca predstavljanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

„Već posle prvih mesec i po dana, svi rezultati nastupa Srbije na Svetskoj izložbi premašili su naša očekivanja. Kako nezvanično saznajemo jedan smo od posećenijih Paviljona na Ekspo-u, skoro rame uz rame sa najvećim zemljama, na šta smo veoma ponosni“,istakla je Ana Ilić.

Viša savetnica premijerke Srbije za kreativne industrije i turizam i zamenica generalne komesarke Srbije za „Dubai Ekspo 2020“ je istakla da je Dubai tokom šest meseci centar sveta i da su UAE „veliki prijatelj i partner“ Srbije, što treba iskoristiti da se razbije „mit da jedna mala Srbija ne može da parira velikim zemljama“.

Iz Paviljona Srbije je navedeno da su do sada njihovi muzički programi okupili nekoliko hiljada posetilaca „koji su uživali upoznajući se sa ritmovima iz Srbije i sa Balkana u modernim aranžmanima“.

„U okviru poslovnog programa koji realizuje Vlada Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Razvojnom agencijom Srbije, do sada je u Dubaiju svoje poslovanje predstavilo preko 350 privrednika, a održano je preko 1.000 sastanaka“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, započeti su mnogi poslovi, odnosno realizovano je deset sigurnih ugovora tokom prvih mesec dana i otvorene nebrojane prilike za dalje, a očekuju se još četiri investicione konferencije, posvećene određenom sektoru koji imaju veliki potencijal za realizaciju novih investicija.

„Na prvoj investicionoj konferenciji posvećenoj ulaganju u sektor nekretnina u Srbiji je bio veliki broj investitora iz Emirata koji već imaju iskustva sa ulaganjem u nekretnine u Srbiji, ali koji su zainteresovani da dalje ulažu u banjski turizam, kao i različite vidove komercijalnih objekata“, saopštio je Paviljon Srbije.

Kako je najavljeno, prva sledeća konferencija je 13. decembra, kada ćemo biti promovisani investicioni potencijali u sektoru automobilske, železničke i hemijske industrije, zatim slede konferencije posvećene zdravstvenom i velnes turizmu, prehrambenoj industriji, poljoprivredi, kao i vodi i obnovljivim izvorima energije.

Svetska izložba ,,EKSPO 2020 Dubai’’ počela je 1. oktobra i trajaće do 31. marta 2022. godine, a naša zemlja je predstavljena pod sloganom ,,Srbija stvara ideje – inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”, kroz više od 150 različitih manifestacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana