„Parking servis“ donirao medicinsku opremu beogradskim porodilištima

Objavljeno: 07.04.2023. 12:42 Izmenjeno: 07.04.2023. 12:42

„Parking servis“ svake godine anketira porodilišta, obuhvaćena ovom sada već tradicionalnom akcijom, o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.

Na Svetski dan zdravlja, JKP „Parking servis“, u sklopu akcije „Bebi parking mesto“, doniralo je medicinska sredstva, kupljena novcem od plaćanja parkiranja na 24 „bebi“ parking mesta, posebno obeležena ispred četiri beogradska porodilišta, koja se nalaze u zonskom sistemu parkiranja.

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić naglasila je da je akcija „Bebi parking mesto“ lepa akcija jedne društveno-odgovorne firme kao što je „Parking servis“, koja je deo svoje zarade izdvojila za beogradska porodilišta. Ona je zahvalila na tome i savetovala i drugim preduzećima da se ugledaju na „Parking serevis“.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković rekao je da je akcija „Bebi parking mesto“ pokrenuta 2017. godine, s ciljem da na viši nivo podigne kvalitet pružanja usluga beogradskih porodilišta.

–        Ponosni smo na ovu akciju. Znamo da je ovo što doniramo malo u odnosu na ono što država ulaže u  zdravstvo, ali očekujemo da se i drugi uključe u ovakve akcije. Naša deca su nam najvažnija i zato apelujemo na vozače da parkiraju upravo na ovim bebi parking mestima, jer tako pomažu porodilištima. Takođe ih pozivamo da parkiraju i na đačkim parking mestima, sa kojih, u okviru naše druge akcije, sakupljamo novac i doniramo nastavnu opremu osnovnim školama – rekao je Čupković.

Prof. dr Željko Miković, direktor Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“,  rekao je da ovo porodilište svake godine od „Parking servisa“ na poklon dobija nešto što mu je neophodno, a ove godine to je sonda za ultrazvučni aparat, koja će se koristiti kod visokorizičnih trudnoća.

Prof. dr Petar Svorcan, v.d. direktora KBC „Zvezdara“, zahvalio je na donaciji 2 medicinska aspiratora i infuzione volumetrijske pumpe i rekao  da će oprema olakšati rad njihovom osoblju.

Prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKCS, rekao je da oprema brzo zastareva i propada i da su zbog toga ovakve akcije  preko potrebne.

–        Ove godine smo se odlučili za krevete i nahtkasne, koje će koristiti porodilje, kako bi poboljšali kvalitet njihovog lečenja i komfor dok leže u bolnici – rekao je Stefanović.

Upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC „Zemun“ primarijus dr Tomislav Stefanović zahvalio je na donaciji vakuum aspiratora i 2 medicinske (LED) lampe na stativu i izrazio nadu da će ova akcija još dugo trajati.

„Parking servis“ svake godine anketira porodilišta, obuhvaćena ovom sada već tradicionalnom akcijom, o njihovim potrebama i nabavlja opremu koja im je neophodna.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana