„Parkić otvorenog srca“ na Vračaru

Objavljeno: 01.01.2019. 13:56 Izmenjeno: 01.01.2019. 15:05

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić otvorio je dečju manifestaciju “Parkić otvorenog srca” u Čuburskom parku na Vračaru.

Vesić je istakao da opština Vračar već drugu godinu zaredom organizuje “Parkić otvorenog srca”.

– To je jedna od devet manifestacija koje prate “Ulicu otvorenog srca“ koja se u našem gradu organizuje tradicionalno prvog januara. Ulica otvorenog srca je prvi put organizovana 1971. godine i ove godine je 48 godina kako organizujemo tu manifestaciju –  rekao je Vesić i dodao da u Beogradu nema puno takvih tradicija i da je divno što se ta manifestacija očuvala.

Vesić je podsetio da je ova manifestacija nastala u „Srpskoj kafani“ kada su glumci zamenili uloge sa kelnerima i služili goste, što se prenelo na ulicu i na kraju postala manifestacija namenjena deci.

Zamenik gradonačelnika je napomenuo da je organizovan niz drugih manifestacija namenjenih deci pa će tako 4. januara na platou ispred Hrama Svetog Save biti otvoreno “Božićno seoce” koje će trajati do 28. januara.

– To je naša centralna manifestacija u januaru. Organizovani su i drugi sadržaji namenjeni deci poput klizališta na Trgu Nikole Pašića, “Trga bajki” ispred gradske opštine Zvezdara, kao i“Trga otvorenog srca”.

Vesić je svima, a posebno deci, čestitao Novu godinu i poželeo da uživaju u pomenutim ovim manifestacijama.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je čestitao novogodišnje praznike svim Vračarcima i Beograđanima. On je naveo da su u okviru manifestacije “Parkić otvorenog srca” za mališane organizovane predstave, radionice, kao i druženje sa kostimiranim animatorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana