Palilula i Tiršova u akciji: Da deca shvate značaj zdravlja Tanjug

Objavljeno: 21.12.2017. 12:24 Izmenjeno: 21.12.2017. 17:27

Mališani iz vrtića „Dunavska bajka“ u Borči učestvovali su u prvoj edukativnoj radionici o zdravlju „Tiršova u lokalnoj zajednici“ koju su organizovale GO Palilula i Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj. Deca uzrasta od tri do šest godina učili su o tome da su im „beli mantili“ prijatelji a ne neko koga treba da se plaše, ali i o važnosti higijene ruku.

foto Tanjug

Član Veća GO Palilula Jovana Kostić kaže da ta GO vodi mnogo računa o mališanima, ali da je važno da oni sami nauče koliko je važno da brinu o svom zdravlju. „GO Palilula na čelu sa predsednikom Aleksandrom Jovičićem posvećuje dosta pažnje socijalnoj politici i ovo je samo jedan projekat u nizu. Sledeće godine nastvaljamo“, rekla je Kostić.

Ona je najavila i da će 7.500 palilulskih mališana dobiti novogodišnje paketiće, a da će 1. januara od 10 sati u Borči biti organizovana manifestacija Ulica Otvorenog srca 1. januara.

Glavna sestra Univerzitetske dečje klinike Milica Pavićević kaže da ta klinika ima dva cilja kada je u pitanju projekat „Tiršova u lokalnoj zajednici“. Jedan od njih je, kaže, da se deci približe deci beli mantili kojih se oni neretko plaše te da istakne značaj higijene ruku. Drugi cilj je, prema njenim rečima, da se pokaže da je Univerzitetska klinika prijatelj dece ne samo na klinici već svuda.

Ona je istakla da će se akcija „Dečja klinika prijatelj dece u lokalnoj zajednici“ sprovesti i u ostalim predškolskim ustanovama na teritoriji Palilule, gde ih ima 35.

„Sledeće godine nastavljamo sa akcijama dok ne obiđemo sve vrtiće. Univerzitetska klinika se trudi i u lokalnoj samoupravi i kod nas da svoj doprinos zdravstevnoj zaštiti najmlađe populacije“, zaključila je Pavićević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana