Otvoren foto konkurs za mlade za najlepšu fotografiju Zvezdare i Beograda Beoinfo

Objavljeno: 14.08.2019. 11:47 Izmenjeno: 14.08.2019. 11:47

Raspisan je foto konkurs „Beograd i Zvezdara u mom oku” za najlepšu fotografiju iz Beograda i opštine Zvezdara koju su načinili mladi uzrasta od 13 do 20 godina, a u organizacije Prijatelji dece Zvezdare.

Konkurs se realizuje u okviru istoimenog projekta koji su finansijski podržali ova opština, Sekretarijat za kulturu i Sekretarijat za sport i omladinu, saopštavaju iz opštine.

Konkurs traje do 20. septembra, a tema je opština Zvezdara i Beograd, zajedno sa ulicama, trgovima, parkovima, mostovima, građevinama, ljudima, spomenicima kulture i slično.

Iz opštine su učesnicima posebno skrenuli pažnju na na celine i objekte kao što su  Bulevar kralja Aleksandra, Zvezdarska šuma, Astronomska opservatorija, crkva Presvete Bogorodice, Mirijevo, SC „Olimp-Zvezdara”, Konjarnik i drugi.

Na konkurs je potrebno poslati fotografiju koja ne sme biti starija od ve godine. Jedan učesnik sme da pošalje najviše tri digitalne fotografije.

Fajlovi digitalnih fotografija moraju imati najmanje 300 dpi., prihvataju se digitalne korekcije na fotografijama samo u domenu izmena boja, odnosno osvetljenja i kontrasta, dok nisu prihvatljive korekcije koje podrazumevaju umetanje elemenata koji se nisu originalno nalazili na fotografiji.

Organizator zadržava pravo na reprodukovanje fotografija i njihovo objavljivanje i izlaganje u otvorenim i zatvorenim prostorima, u medijima i na internetu, bez naknade.

Svaka fotografija mora biti propisno obeležena:  kod digitalnih fajlova u „file info“ ili „file properties“, potrebno je ispisati: naziv fotografije, datum snimanja, ime i prezime autora, uzrast, naziv škole, razred i odeljenje i kontakt telefon.

Fotografije se dostavljaju mejlom na adresu: jovanajarebica@yahoo.com.

Kriterijumi po kojima će stručni žiri procenjivati fotografije su kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala.
Dvanaest najbolje ocenjenih fotografija biće štampane na kalendaru za 2020. godinu.

Konkurs se realizuje u okviru istoimenog projekta koji su finansijski podržali gradska opština zvezdara, sekretarijat za kulturu i sekretarijat za sport i omladinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana