Optužnica protiv policajaca u slučaju Potočari Tanjug

Objavljeno: 06.02.2017. 16:40 Izmenjeno: 06.02.2017. 16:40

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića osumnjičenih za odavanje tajne u slučaju „Potočari“ i predložilo da im se produži pritvor.

Optužnim predlogom Dumanović i Trbović se terete da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

Više javno tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo određivanje pritvora prema okrivljenima, zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

O tom predlogu će odlučiti krivično vanraspravno veća suda, napomenula je Stanković.

Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016. i od tada se nalaze u pritvoru.

Više tužilaštvo ih sumnjiči da su odali službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vucica Potocarima u julu 2015. godine, kada je premijer napadnut.

Oni su kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potocare, 11. jula. 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su mediji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana