OPŠTINA ZEMUN FINANSIRA PROJEKTE ZA PRIKLJUČENJE NA GAS OSNOVNIH ŠKOLA studio b

Objavljeno: 18.05.2023. 18:05 Izmenjeno: 18.05.2023. 18:05

Zahvaljujući Gradskoj opštini Zemun koja finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije za gasnu instalaciju, umesto na lož ulje, od naredne školske godine na gas će se grejati osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” i ”Boško Palkovljević Pinki” iz Batajnice, kao i  ”Sava Šumanović” u Altini. Budući da se u Ugrinovcima uskoro završava izgradnja plinske mreže, sredstva su obezbeđena […]

Zahvaljujući Gradskoj opštini Zemun koja finansira izradu projektno-tehničke dokumentacije za gasnu instalaciju, umesto na lož ulje, od naredne školske godine na gas će se grejati osnovne škole ”Svetislav Golubović Mitraljeta” i ”Boško Palkovljević Pinki” iz Batajnice, kao i  ”Sava Šumanović” u Altini. Budući da se u Ugrinovcima uskoro završava izgradnja plinske mreže, sredstva su obezbeđena i za izradu projekta sistema za centralno grejanje na plin koji će biti instaliran u OŠ ”Stanko Marić” .

 

Zbog lošeg kvaliteta lož ulja u pojedinim školama često je dolazilo do kvarova i prekida u snabdevanju toplotnom energijom, kao i vanrednih intervencija radnika JKP Beogradske elektrane. Ova investicija će umnogome smanjiti troškove održavanja, ali i aerozagađenje.

 

Gradska opština Zemun će nastojati da i u narednom periodu što više ustanova umesto čvrstog goriva ili lož ulja pređe na korišćenje gasa kao energenta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana