Održana tradicionalna „Snežna čarolija” Prihvatilišta za decu Beoinfo

Objavljeno: 13.12.2017. 21:28 Izmenjeno: 13.12.2017. 21:28

Tradicionalna manifestacija Prihvatilišta za decu povodom nagradnog konkursa „Snežna čarolija”, održana je večeras u Starom dvoru.

Manifestaciji je prisustvovala gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević. Na svečanosti je žiri izabrao najbolje radove i dodelio nagrade u kategorijama za najbolju masku, ukras, čestitku i pismo Deda Mrazu, nakon čega su svi prijavljeni radovi bili ponuđeni na novogodišnjoj aukciji, a sva sredstva namenjena su Prihvatilištu za decu.

Nataša Stanisavljević je istakla da za Grad Beograd poseban značaj imaju ustanove koje se bave zbrinjavanjem najranjivije kategorije dece, bez roditeljskog staranja, siromašne dece kao i dece sa problemima u društvenom ponašanju. – Večeras na jednom mestu imamo decu iz prihvatilišta, iz predškolskih i školskih ustanova što je veoma važno jer je poruka ove večeri drugarstvo i solidarnost. Ovu humanitarnu manifestaciju su omogućili mališani iz vrtića, osnovnih škola i domova za decu koji su odlučili da se takmiče, a najbolje radove odabrale su poznate ličnosti iz javnog života – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je podsetila da je Prihvatilište za decu i mlade Beograda ustanova koja je u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu i zbrinjava najosetljivije kategorije mladih, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice.

–    Zahvaljujući gradonačelniku, posle 25 godina rešen je problem prostora. Radovi na novom objektu su krenuli ove godine i sledeće će ova deca biti u novom prostoru – naglasila je Stanisavljević, istakavši da se uspeh i razvijenost jednog društva ogleda u njegovom odnosu prema najmlađoj i najstarijoj populaciji.

Rukovodilac Prihvatilišta za deci Danijela  Stajković podsetila je da se ova manifestacija održava treći put za redom i da je na ovogodišnji konkurs prispelo više od 300 radova. –    Tako šaljemo emociju i želju da se izbrišu granice između dece koja nisu u prilici da novogodišnje praznike dočekaju sa svojim porodicama. Veoma mi je drago što su se deca i ove godine razumela i angažovala da učešćem na konkursu doprinesu da se deci lišenoj ove mogućnosti posveti mnogo ljubavi i pažnje – rekla je Danijela Stajković.

Svečanosti su prisustvovale poznate ličnosti iz javnog života, a za goste je upriličen prigodan program u kome su učestvovala deca beogradskih osnovnih i srednjih škola kao i domova za decu.

Prihvatilište za decu tokom 57 godina rada zbrinulo je više od 70.000 dece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana