Održana osnivačka skupština Privrednog kluba Mladenovac studio b

Objavljeno: 11.10.2022. 10:05 Izmenjeno: 11.10.2022. 10:05

Za predsednika Upravnog odbora Privrednog kluba Mladenovac izabran je Asleksandar Tomić, vlasnik preduzeća „Grand – ABM“ iz Kovačevca.

U velikoj sali Gradske opštine Mladenovac održana je osnovačka skupština Privrednog kluba Mladenovac. U prisustvu velikog broja mladenovačkih privrednika, Skupštini su prisustvovali Milan Ljušić, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije, Igor Mušić, član veća grada Beograda i Nikola Kožović, sekretar za privredu gradske uprave grada Beograda.

Prisutne je najpre pozdravio predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić, koji je budućem rukovodstvu Privrednog kluba poželeo uspešan rad i istakao značaj udruživanja privrednika kao i podršku koju će Privrednom klubu pružiti opština Mladenovac.

“Želja nam je i obaveza da zajedno napravimo još bolju i kvalitetniju saradnju koja će doprineti efikasnom i bržem protoku informacija i servisirati potrebe privrednika u optimalnom roku i obostranom interesu. Opština je obezbedila prostor i sve preduslove za funkcionisanje kancelarije putem koje će privrednici moći da se informišu o konkursima, subvencijama, infrastrukturnim i energetskim pitanjima, planskim aktima, poreskim pitanjima, komunalnim i saobraćajnim problemia. Oni će u opštini imati svoj centar koji će aktivno učestvovati u kreiranju budžeta i planovima razvoja opštine”, rekao je Glišić.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Milan Ljušić, podržao je osnivanje Privrednog kluba i naglasio značaj saradnje lokalne samouprave i privrednika.

„Zaista je dobra praksa kada lokalna samouprava okuplja svoje privrednike u ovaj tip udruživanja. Na taj način privrednnici mogu svoje mogućnosti lakše da ostvare i da što lakše dođu do sredstava i subvencija koje im nudi država. I ono što je najbitnije što će moći da dobiju, jesu informacije“, rekao je Ljušić.

Za predsednika Upravnog odbora Privrednog kluba Mladenovac izabran je Asleksandar Tomić, vlasnik preduzeća „Grand – ABM“ iz Kovačevca.

“Privredni klub koji smo osnovali ima za cilj razvoj privrede u svakom smislu. Želja nam je da ojačamo privredu i podignemo preduzetnike, da zapošljavamo više ljudi, da im plate budu veće, da podignemo standard. To nam je cilj i suština i sa tim stavom smo krenuli. Opština podržava Privredni klub i imaćemo kancelariju u zgradi opštine, što je dobro. Podržava nas i Grad Beograd i ja im zahvaljujem na tome. Privrednici će u kancelariji da završavaju sve svoje potrebe na nivou Opštine i Grada, odnosno ono što Republika Srbije nudi kao pomoć i podsticaje”, rekao je Tomić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 15°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana