Održan skup povodom Dana Vojske Srbije studio b

Objavljeno: 23.04.2024. 13:43 Izmenjeno: 23.04.2024. 13:43

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je  skupu Generalštaba Vojske Srbije, koji je povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije organizovao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu. Današnji skup počeo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću. Na skupu je pročitana […]

Ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je  skupu Generalštaba Vojske Srbije, koji je povodom 23. aprila – Dana Vojske Srbije organizovao načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.

Današnji skup počeo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Na skupu je pročitana čestitka predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića povodom današnjeg praznika.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović uručio je Zlatnu plaketu Vojske Srbije ministru Vučeviću, u znak zahvalnosti za izuzetnu saradnju i podršku koju je tokom obavljanja funkcije pružio pripadnicima Vojske Srbije.

General Mojsilović, u svom obraćanju, istakao je da je u godini za nama napravljen značajan iskorak u izgradnji sposobnosti Vojske Srbije i izrazio uverenje da ćemo, oslonjeni na sopstvene snage i uz čvrstu podršku državnog rukovodstva, nastaviti putem ubrzanog jačanja i razvoja u svim segmentima.

– Vojska Srbije danas je posebno organizovana, obučena i opremljena da u izvršavanju svojih borbenih i neborbenih zadataka, koji su utvrđeni Strategijom odbrane i vojnom doktrinom, može sa uspehom da se suprotstavi savremenim bezbednosnim rizicima i pretnjama – poručio je načelnik Generalštaba.

Tokom skupa, načelnik Generalštaba uručio je nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima koji su značajno doprineli unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije između dva praznika.

Prisutnima je prikazan film Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću o rezultatima rada Vojske Srbije između dva praznika.

Ministar Vučević i general Mojsilović obišli su izložbu starih i retkih knjiga i savremenih publikacija, koju je povodom Dana Vojske Srbije, u kasarni „Banjica 2“, priredio Univerzitet odbrane.

Skupu su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, episkop lipljanski i vojni Dositej i pripadnici Generalštaba Vojske Srbije.

Odlukom o određivanju Dana Vojske Srbije i drugih vojnih praznika, za Dan Vojske Srbije određen je 23. april, u znak sećanja na dan kada je u Takovu 1815. godine, na Cveti, doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od otomanske imperije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana