Odobren projekat međuopštinske saradnje Beoinfo

Objavljeno: 23.07.2019. 12:51 Izmenjeno: 23.07.2019. 12:51

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije odobrilo je sredstva u visini od 27.000 švajcarskih franaka Gradu Beogradu i gradskim opštinama  Vračar, Zvezdara i Savski venac.

Sredstva su odobrena za realizaciju projekta „Uspostavljanje međuopštinske saradnje u cilju osnivanja Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji” u okviru projekta „Podrška sprovođenju Akcionog plana Strategije reforme javne uprave – reforma lokalne samouprave 2016–2019”, saopšteno je iz Opštine Vračar.

Opšti cilj projekta je uspostavljanje međuopštinske saradnje između Grada Beograda, Grada Novog Sada  i gradskih opština Vračar, Zvezdara i Savski venac u cilju osnivanja zajedničke službe „Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji”.

Osnivanjem ovog servisa, koji je namenjen osobama sa invaliditetom, unaprediće se pružanje usluga, odnosno organizacija rada, poboljšati kvalitet usluga, uz efikasniju alokaciju budžetskih sredstava (jeftinija uprava), a što je najznačajnije biće povećana dostupnost i pristup informacijama primenom standarda pristupačnosti i uvođenjem novih pristupačnih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana