„Odbrani“ nagrada za najbolju fotografiju u vojnim novinama tanjug

Objavljeno: 08.10.2022. 11:14 Izmenjeno: 08.10.2022. 11:14

Glavnoj i odgovornoj urednici “Odbrane” Dragani Marković ovo prestižno priznanje uručila je predsednica EMPA Jojo Mulder.

foto tanjug

 

Prva nagrada za najbolju fotografiju objavljenu u evropskim vojnim novinama i časopisima dodeljena je magazinu „Odbrana“, zvaničnom glasilu Ministarstva odbrane Srbije, na 42. kongresu Evropske asocijacije vojnih novinara (EMPA) koji je održan u Helsinkiju u Finskoj.

Ovo je druga godina zaredom kako fotografija sa stranica magazina ”Odbrana” dobija najveći broj glasova na ovom konkursu, podseća Ministarstvo odbrane u saopštenju.

Uprava za odnose sa javnošću i Medija centar „Odbrana“ kandidovali su, na redovnom godišnjem konkursu EMPA, fotografiju Predraga Vučkovića koja je na osnovu glasova zemalja članica te asocijacije, a u konkurenciji izuzetnih foto zapisa, proglašena najboljom.

Pobednička fotografija, snimljena tokom obuke 72. brigade za specijalne operacije, objavljena je u 344. broju magazina “Odbrana” u tekstu “Izazov snage, veštine i časti”.

Glavnoj i odgovornoj urednici “Odbrane” Dragani Marković ovo prestižno priznanje uručila je predsednica EMPA Jojo Mulder.

Magazin „Odbrana“ nagrađen je, takođe, prvom nagradom i za fotografiju istog autora objavljenu u tekstu „U sadejstvu s prirodom“ u 338. broju od 1. avgusta 2020. godine, kada je fotografija srpskog vojnika na obuci, snimljena pod vodom, osvojila najviše bodova.

Magazin “Odbrana” dobitnik je i prve nagrade na konkursu 2007. godine, za tekst o saradnji Srbije sa Nacionalnom gardom Ohaja, autora Radenka Mutavdžića.

Uprava za odnose sa javnošću nosilac je aktivnosti Ministarstva odbrane Srbije u okviru evropske asocijacije vojnih novinara.

Srbija je član EMPA od 2006. godine, a 2010. godine bila je domaćin kongresa.

EMPA je jedinstvena organizacija vojnih novinara iz evropskih država, osnovana 1977. godine u Rimu.

U članstvu EMPA su 22 evropske države, a već dvadeset godina ova asocijacija dodeljuje godišnje nagrade u tri kategorije za najbolji tekst, fotografiju i video, navodi se u saopštenju MO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana