Odbijena žalba, Marjanoviću potvrđeno produženje pritvora Tanjug

Objavljeno: 01.03.2018. 15:26 Izmenjeno: 01.03.2018. 15:26

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu odluku i potvrdio produženje pritvora Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pošto je odbio žalbe njegove odbrane.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je taj Apelacioni sud potvrdio prvostepeno rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je Marjanoviću nakon podizanja optužnice za još 30 dana produžen pritvor.

Marjanoviću je 12. februara krivično vanpretresno veće Višeg suda produžilo pritvor zbog uzmnemiranja javnosti, a nakon isteka 30 dana, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu od 9. marta Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Nekoliko njegovih advokata već je poslalo odgovore na optužnicu Višem sudu, koji će je preispitati optužnicu i odlučiti o njenom potvrđivanju.

Marjanović se tereti da je na „svirep i podmukao način“ lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao „naročitu upornost i bezobzirnost“.

On je optužen da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju „žute štampe“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana