Obnovljen dnevni boravak Stari grad Studio B

Objavljeno: 29.11.2021. 10:39 Izmenjeno: 29.11.2021. 15:51

Nakon radova na rekonstrukciji, koji su trajali 45 dana, otvoren  je obnovljeni Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju na opštini Stari grad.

Dnevni boravak jutros je obišao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da se zrelost društva ogleda upravo u tome koliko to društvo vodi računa o najstarijima, najmlađima, kao i osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Dodao je da je otvaranje ovog dnevnog boravka još jedan dokaz da Beograd sve više vodi računa o onima koji imaju posebne potrebe za brigu o njima.

Vesić je rekao i da je na teritoriji Beograda 619 korisnika gradskih centara za socijalni rad.

„Na ovaj način želim da oni osete da su jednaki članovi društva i da društvo dodatno brine o njima, što i jeste naša obaveza“, rekao je Vesić.

Podsetio je da su tokom poslednja tri meseca otvorena četiri nova objekta u Ovči, Sopotu i Lazarevcu, kao i objekat „Predah“, i da je kapacitet povećan za oko 200 mesta.

Posebno je istakao da je vakcinisano čak 70 odsto zaposlenih u dnevnim centrima u Beogradu, kojh ima 358.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će korisnici dnevnog boravka na Starom gradu od sutra moći da uživaju u novom prostoru.

Dodala je da će imati organizovan prevoz od kuće do boravka, specijalizovanim vozilima, kojih u Beogradu ima 20.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana