Obnova Nušićeve i Sremske ulice Studio B

Objavljeno: 13.03.2019. 13:14 Izmenjeno: 13.03.2019. 13:14

U sklopu rekonstrukcije gradskih ulica koje su predviđene za ovu godinu biće obnovljene Nušićeva i Sremska ulica čime će, uz radove na Trgu republike, u potpunosti urediti centar Beograda.

Predstavnici gradske uprave kažu da će posle radova biti produžena pešačka zona, što je jedan od glavnih ciljeva, a da će sa druge strane biti maksimalno skraćeno zadržavanje automobila u užem centru prestonice.

Prijatne temperature označile su početak radova i mašine se već sada nalaze na više lokacija u glavnom gradu. Među njima uskoro će se naći Sremska ulica u čiju je rekonstrukciju uloženo 90 miliona dinara. Uređenje Sremske ulice jedan je od koraka koji vodi ka proširenju pešačke zone.

 

Uređenje pešačke zone se nastavlja, a cilj je da centar Beograda dobije potpuno novi izgled, po ugledu na druge evropske metropole.

Pešačka zona u centru prestonice projektovana je još osamdesetih godina prošlog veka, a u protekle tri i po godine završeno je oko 20.000 kvadratnih metara nove pešačke zone, koja obuhvata Obilićev i Kosančićev venac, Zmaj Jovinu, ulicu Cara Lazara, deo ulice Kralja Petra i Ulicu Maršala Birjuzova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana