Radovi na izgradnji parka u Altini Studio B

Objavljeno: 09.04.2021. 14:54 Izmenjeno: 09.04.2021. 14:56

Projekat za uređene nove zelene oaze u naselju Altina pokrenula je Gradska opština Zemun, a u cilju urbanizacije ovog naselja.

Park površine od sedam hiljada kvadrata gradi se u Ulici Justina Popovića, u naselju Altina.

Park je projektovan kao prostor ograđen metalnom ogradom koji je bezbedan za sve korisnike i u svim vremenskim uslovima. Poseban akcenat dat je na javno osvetljenje, “prozračnost“ i otvorenost prostora bez zaklanjanja parkovskih aktivnosti. Popločani delovi parka su od materijala koji nisu klizavi.

Moderan parkovski kompleks će imati igraonice, teretanu za rekreaciju odraslih, prostor za fitnes i društvene igre, zelenilo, pešačke staze, klupe, natkrivene setove za odmor, javnu česmu i fontanu u centralnom delu.

Projektovan je kao površina sa pripadajućom infrastrukturom – vodovod, kanalizacija, javna rasveta i sistem za zalivanje i pranje. Posebno se vodi računa o nesmetanom kretanju i pristupu osobama sa invaliditetom i starijim osobama, kao i o bezbednosti dece u okviru parkovskog kompleksa.

Ovaj projekat ima veliki značaj za stanovnike Altine, jer će poboljšati kvalitet života građana u ovom delu Zemuna.

Radove su obišli zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Sava Mišković i urednica Zemunskih novina Sonja Jočinac i tom prilikom su se uverili da radovi teku po planu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana