Obilazak Muzeja Nikole Tesle u okviru projekta „Upoznajmo Beograd” Beoinfo

Objavljeno: 22.11.2017. 11:51 Izmenjeno: 22.11.2017. 17:38

U okviru projekta „Upoznaj Beograd” Muzej Nikole Tesle obišli su đaci srednje škole „Nikola Tesla” i članovi Udruženja osoba sa invaliditetom. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao da je cilj akcije da što više sugrađana obiđe značajne tačke grada i detaljnije se upozna sa istorijom Beograda, značajnim istorijskim dešavanjima i ličnostima koje su u njima učestvovale.

–    Od početka projekta obišli smo muzeje Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića, Muzej savremene umetnosti, a danas obilazimo Muzej Nikole Tesle i nastavićemo da mlađe, ali i starije koji to žele, upoznajemo sa svim istorijskim biserima Beograda. Mislimo da je važno da se svi upoznamo sa istorijom grada i da ostvarimo dobru sinergiju između mlađih i starijih generacija. Udruženja osoba sa invaliditetom koja su se priključila projektu daju mu dodatnu snagu i nadamo se da će se ovaj i slični projekti nastaviti i u narednim godinama – kazao je Petronijević, pozvavši sve zainteresovane da svojim inicijativama unaprede ovaj projekat.

Podsetimo, projekat „Upoznaj Beograd” započeo je obilaskom grada otvorenim autobusom, a Petronijević ističe da se lokacije biraju na osnovu sugestija i predloga sugrađana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana