Obezbeđeno 11 parking mesta za trudnice širom grada Beoinfo

Objavljeno: 05.02.2018. 12:38 Izmenjeno: 06.02.2018. 13:09

Za korisnice usluga „Parking servisa” – trudnice i majke sa malom decom, obezbeđeno je 11 parking mesta u šest garaža širom prestonice. 

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor „Parking servisa” Andrija Čupković obišli su danas garažu na Zelenom vencu, gde je promovisan parking prostor za trudnice i majke sa malom decom.

– Reč je o novoj usluzi u garažama na Obilićevom i Zelenom vencu, u Masarikovoj, Pionirskom parku, parkingu kod Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović” i na Adi Ciganliji.  Parking mesta su šira od standardnih kako bi se omogućio veći komfor njenim korisnicima – istakao je Vesić, koji je podsetio da je inicijativu za parking mesto za trudnice pokrenulo udruženje „Mamin san”, sa Dankom Todorović na čelu.

Ovo je, prema njegovim rečima, nastavak politike usluga Grada Beograda prema određenim grupama stanovništva. On je podsetio da već postoji 21 porodično parking mesto, takođe u šest garaža, kao i 26 đačkih parking mesta koja se nalaze ispred škola i od kojih sav prihod ide tim školama za nabavku đačke opreme. Takođe, postoji i devet bebi-parking mesta ispred beogradskih porodilišta, od kojih sav prihod ponovo ide za njihove potrebe, ukazao je Vesić.

– „Parking servis” kroz ove i slične realizacije pokazuje da je društveno odgovorna kompanija, jer se stara da obezdedi parking prostor za različite grupe stanovništa, među kojima su i parking mesta za invalide, a sve sa ciljem da se pristupačnije koriste javne usluge. Ovakvim akcijama pokazujemo da smo zrelo društvo koje brine o svim svojim građanima i koje ide ka uređenom evropskom društvu – ukazao je gradski menadžer, koji je zahavalio Udruženju „Mamin san” na inicijativi i dodao da se Grad Beograd trudi da gde god može izađe u susret udruženjima građana.

Danka Todorović istakla je da je inicijativa potekla od samih trudnica koje su smatrale da su ovakva parking mesta neophodna, i zahavalila je „Parking servisu” i gradskom menadžeru Vesiću na podršci u realizaciji ove ideje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana