Obeležen Sveti Trifun i nagrađeni proizvođači najboljih vina i rakije u Mladenovcu studio b

Objavljeno: 16.02.2024. 17:09 Izmenjeno: 16.02.2024. 17:09

  Povodom 14. februara, Svetog Trifuna, slave Udruženja vinogradara i voćara „Mladenovac“, održan je 27. sabor vinogradara i voćara na kojem su uručena priznanja proizvođačima za najbolje ocenjena vina i rakije. Pokrovitelj Sabora je Gradska opština Mladenovac, a ovogodišnji domaćin slave i kolačar, na poziv ovog udruženja, bio je Vladan Glišić, predsednik opštine. Nakon rezanja […]

 

Povodom 14. februara, Svetog Trifuna, slave Udruženja vinogradara i voćara „Mladenovac“, održan je 27. sabor vinogradara i voćara na kojem su uručena priznanja proizvođačima za najbolje ocenjena vina i rakije.

Pokrovitelj Sabora je Gradska opština Mladenovac, a ovogodišnji domaćin slave i kolačar, na poziv ovog udruženja, bio je Vladan Glišić, predsednik opštine.

Nakon rezanja slavskog kolača, prisutnima se obratio Nikola Milisavljević, predsednik Udruženja vinogradra i voćara „Mladenovac“, koji se zahvalio Gradskoj opštini Mladenovac na kontinuiranoj podršci i pomoći u realizaciji svih aktivnosti udruženja koje ima više od 200 članova. Istakao je da Opština Mladenovac danas ima poznate i priznate proizvođače grožđa i svih voćarskih kultura, a samim tim i proizvođače kvalitetnih vina i rakije, koji su pronašli put do domaćih i stranih kupaca.

Vladan Glišić, predsednik Gradske opštine Mladenovac, čestitao je Udruženju vinogradara i voćara „Mladenovac“ na dugogodišnjem uspešnom radu, organizaciji 27. sabora i očuvanju kulta srpskog domaćina, proizvodnji domaće rakije i vina.

„Čestitam proizvođačima na priznanjima i želim vam da sledeće godine još više oplemenite svoju rakiju i vino. Istakao bih da je Sabor ove godine imao i humanitarni karakter. Uspeli smo, svi zajedno, da prikupimo sredstva za lečenje našeg sugrađanina Jovice Stevanovića iz Šepšina. Verujem da će svako sledeće saboravanje biti primer da, osim druženja, možemo biti i humani“, rekao je Glišić.

Stručna komisija na čelu sa prof. dr Slobodanom Jovićem i članovima, somelijerima Milošem Milićevićem i Robertom Bodom, ocenila je najbolja vina i rakije proizvedena u 2023. godini. Uzorkovano je 85 proizvoda, od toga 28 vina i 57 rakija svih vrsta.

Istog dana, povodom Dana vinogradara i voćara, u opuštenoj i prijatnoj atmosferi, najbolji vinogradari i voćari družii su se sa sugrađannima u centru grada.

Proizzvođači su predstavili proizvode nagrađene na ovogodišnjem Saboru i zajedno sa sugrađanima obeležili Svetog Trifuna, zaštitnika vinograda i voćnjaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 26°C
Min: 16°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana