NZS omogućila naknade za 500 volontera u sudovima Tanjug

Objavljeno: 16.03.2018. 21:00 Izmenjeno: 16.03.2018. 21:00

Ministarka pravde Nela Kuburović obavestila je danas predsednike sudova da je Nacionalna služba za zapošljavanje svojim Godišnjim planom rada omogućila da blizu 500 volontera u sudovima dobije naknadu za svoj rad.

 

„Predsednici sudova treba da se obrate svojim lokalnim nacionalnim služabama kako bi se ugovori realizovali i kako bi volonteri imali naknadu koja im je bila uskaraćena poslednjih nekoliko godina“, rekla je ministarka u Palati Srbija na sastanku sa presednicima svih sudova u Srbiji koji je organizovao Vrhovni kasacioni sud.

Ona je napomenula da očekuje da će Pravosudna akademija uskoro da izvrši ispit i omogući prijem novih prirpavnika u sudove, na osnovu konkursa koji je prošle godine raspisalo Ministarstvo pravde.

„Nakon prijema pripravnika u prvom krugu Ministarstvo će doneti novu odluku, čime će biti omogućeno da se primi još novih pripravnika, navela je Kuburović.

Ona je dodala da ministarstvo formira radnu grupu koja će radititi na izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, imajući u vidu primedbe koje su dolazile tokom prethodnih godinu i po dana kao i da veruje da će se sistem izvršenja i dalje unapređivati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana