Novogodišnji dečji karneval i koncert na Trgu republike beoinfo, studio b

Objavljeno: 14.12.2022. 16:35 Izmenjeno: 15.12.2022. 13:01

Poznati glumci i pevači, učesnici DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće u novogodišnjoj atmosferi pevaće za decu i roditelje najpoznatije dečje hitove, a pratiće ih dečji horovi Hor DKCB i Hor „Čarolija”. 

foto tanjug

 

U okviru manifestacije „Beogradska zima” na Trgu republike  organizovan  je Novogodišnji dečji karneval koji će obići sve beogradske opštine i obradovati mališane.

– Manifestacija „Beogradska zima” krenula je 12. decembra, kada je programom u Obrenovcu otpočeo Novogodišnji dečji karavan, i koji će obići sve gradske opštine. A to je samo deo programa za decu i mlade koji je Sekretarijat za kulturu, zajedno sa ustanovama kulture priredio za ovo izdanje „Beogradske zime – istakla je gradska sekretarka za kultutu Nataša Mihailović.

Istakla je za Beoinfo da će biti realizovan, već tradicionalni program.

– „Trg bajki” na trgu ispred Teatra Vuk, kao i na maloj sceni „Kult“, od 15. do 30. decembra. Programi za najmlađe biće organizovani i na Platou ispred zgrade pozorišta Pinokio, a pored velikog klizališta na Ušću biće postavljeno „Božićno seoce“. U okviru programa „Zimska bajka“ koji se realizuje u „Beogradu na vodi“, učestovaće ove godine, po prvi put i naše ustanove kulture sa predstavama za decu, radionicama i drugim kulturnim programima – najavila je resorna sekretarka. Takođe je najavila i prednovogodišnji program.

–Ono što je posebno važno i što bih izdvojila je da Sekretarijat za kulturu po prvi put ove godine, zajedno sa svojim ustanovama – muzejima, bibliotekama, pozorištima, kulturnim centrima, Zavodom za zaštitu spomenika kulture i ostalima, organizuje prednovogodišnji program, čija će finalna dešavanja biti održana 28, 29. i 30. decembra. U ta tri dana sve ustanove kulture biće otvorene za sugrađane i goste grada, koji će po prvi put imati priliku da uživaju u kulturnim i umetničkim sadržajima koje su ustanove pripremile. Posebno bih izdvojila koncerte džez i klasične muzike ispred Kulturnog centra Beograda, programe u Biblioteci grada Beograda, kao i u legatima, veliku izložbu Muzeja grada Beograda na otvorenom na Trgu Republike, kao i prodajnu izložbu u Salonu Muzeja grada Beograda, sa velikim novogodišnjim popustima i prigodnim poklonima – zaključila je Mihailović.

Karnevalska povorka okupiće se ispred Bibilioteke Grada Beograda i krenuće u karnevalsku šetnju duž Knez Mihailove ulice. U povorci će biti deca – polaznici Predškolske ustanove Dečji dani na Starom Gradu, a pratiće ih deset Deda Mrazova. Deca u karnevalskoj koloni biće opremljena praporcima, kostimima, pelerinama i kapama u novogodišnjem tonu i tokom šetnje zvonima praporaca pozdravljaće prolaznike. Na Trgu republike, gde će se završiti karnevalska povorka, biće održan mini-koncert dečjeg hora sa novogodišnjim pesmama, a na bini će biti i Deda Mrazovi sa novogodišnjom porukom za decu. Istog dana biće održan i svečani koncert povodom paljenja rasvete na novogodišnjoj jelki na Trgu republike. Poznati glumci i pevači, učesnici DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće u novogodišnjoj atmosferi pevaće za decu i roditelje najpoznatije dečje hitove, a pratiće ih dečji horovi Hor DKCB i Hor „Čarolija”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana