Novo rukovodstvo Evropskog pokreta u Srbiji Beta

Objavljeno: 18.12.2017. 17:57 Izmenjeno: 18.12.2017. 17:57

Evropski pokret u Srbiji (EPuS) je danas saopštio da je redovna godišnja skupština izabrala novo rukovodstvo.

 

Predsednik je i dalje Mihailo Crnobrnja, dok je nova generalna sekretarka Suzana Grubješić. Za zamenika predsednika Pokreta izabran je Duško Lopandić, a dosadašnja generalna sekretarka Maja Bobić je izabrana za potpredsednicu EPuS, zajedno s Vladimirom Medjakom, Jelicom Minić i Aleksandrom Simurdićem.

Maja Bobić će Evropski pokret u Srbiji predstavljati i u Medjunarodnom evropskom pokretu u Briselu, gde je u novembru ponovo izabrana za članicu Odbora te panevropske organizacije, navodi se u saopštenju.

Funkciju zamenice generalne sekretarke obavljaće istraživačica Evropskog pokreta u Srbiji Dina Rakin, zadužena za socijalnu ekonomiju i održiv razvoj.

Prvi put je dodeljena Plaketa za Počasnog člana Evropskog pokreta u Srbiji, koju je dobio Milorad Miško Stevović, dosadašnji zamenik predsednika EPuS.

Na skupštini održanoj 15. decembra prihvaćeni su godišnji finansijski izveštaj, izveštaj o radu organizacije i izveštaji Foruma za medjunarodne odnose, Istraživačkog foruma, Ekonomsko-poslovnog foruma, Foruma mladih i Foruma za kulturu.

Ove godine Evropski pokret u Srbiji bavio se projektima i istraživanjima u vezi s promenom Ustava Srbije i reformom javne uprave, pratio je proces evrointegracije Srbije i njene pretpristupne pregovore sa Evropskom unijom, bavio se i odnosima u regionu, a krajem novembra obeležio je dvadeset pet godina rada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana