Novi sadržaji u kompleksu oko Avalskog tornja Tanjug

Objavljeno: 10.11.2016. 13:37 Izmenjeno: 11.11.2016. 09:19

Kompleks oko Avalskog tornja biće u potpunosti opremljen novim sadržajima od aprila naredne godine, a cilj je da ga 2017. poseti 200.000 posetilaca, izjavili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

foto Beoinfo

Gradonačelnik je rekao da Avalski toranj, koji je simbol grada, nije bio dovoljno iskorišćen, te da je želja da se to promeni takošto će se menjati neke druge stvari u gradu, tačnije sve što može da privuče turiste. Naveo je da je za tri godine broj turista u prestonici udvostručen, a da je ove godine taj broj veći za 12 odsto nego prošle. „To je sjajan rezultat, ali moramo da se borimo za sve delove grada, za svaku atrakciju, da svi delovi grada budu predstavljeni na pravi način“, rekao je Mali.

Zahvalio je resornom ministarstvu, na čiju inicijativu se uređuje prostor oko Avalskog tornja, i rekao da će grad investirati u put koji vodi do tornja.

Ljajić je podsetio da Avalski toranj godišnje poseti oko 150.000 ljudi, a da je u prvih deset meseci 2016. već prodato 137.000 ulaznica, što je više nego cele prošle godine.

Cilj je, kako je rekao, da toranj sledeće godine poseti 200.000 ljudi, a da u Beograd dođe milion turista.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je izdvojilo 32 miliona dinara za Projekat unapređenja kompleksa Avalskog tornja za unapređenje turističke ponude.

U prvoj fazi vrednoj 20 miliona dinara, koja je završena za manje od dva meseca, napravljeno je dečje igralište sa ljuljaškama, toboganima, klakclicama, nova blagajna, Etno galerija, restoran.

U drugoj fazi, u kojoj će biti uložen ostatak sredstava, 12 miliona dinara, biće napravljena teretana na otvorenom i sportski tereni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana