Novi ekološki akcident u Obrenovcu Tanjug

Objavljeno: 02.02.2018. 12:41 Izmenjeno: 03.02.2018. 11:08

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, prilikom obilaska lokacije gde je u selu Vukićevica ponovo pronađen potencijalno opasni otpad, rekao je da je istraga u toku, da će vrstu i pronađene supstance u buradima utvrditi analiza, ali da se osnovano sumnja da je reč o opasnom otpadu.

Upitan ima li osumnjičenih, Trivan je istakao da o tome ne može da govori, podsetivši da je istraga u toku i dodao je da će javnost o količini pronađenih otpadnih supstanci biti naknadno obaveštena.
„Akciju nastavljamo i nećemo se na tome zaustaviti. Ovde nije reč o akciji, već o zločinu koji se dešava prema životnoj sredini i građanima, i zato mora biti zaustavljen“, ukazao je Trivan.

Prema njegovim rečima, kako istraga o dosadašnjim pronađenim opasnim otpadima na severu zemlje kaže, moguće je da postoji „organizovana grupa ljudi koja se ovim poslom bavi“.

„To će tužilaštvo utvrditi, a na meni je da javno govorim o tome“, naglasio je.

Trivan je naveo da je jedan od načina da se ovi „zločini“ zaustave da se utvrdi gde se i šta nalazi po Srbiji, te pozvao građane da obaveste Ministarstvo zaštite životne sredine ukoliko sumnjaju da na nekim mestima postoji opasan otpad.

Slobodan Tošović, savetnik u Ministarstvu zaštite životne sredine, rekao je novinarima da otpad, na osnovu površinskog izgleda pronađenih buradi, liči na opasan otpad iz industrije, najverovatnije uljani.

Istakao je da će se naknadnim analizama utvrditi koliko je otpad opasan i da li je radioaktivan, ali i da će biti analizirano zemljište i voda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana