Nova vozila za vatrogasne jedinice Tanjug

Objavljeno: 20.08.2019. 14:39 Izmenjeno: 21.08.2019. 13:00

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio u Pančevu da će ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca. 

„Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona“, rekao je Stefanović, prilikom primopredaje 93 vozila koja je Ministarstvo nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

„Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije, nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć“, precizirao je Stefanović.

On je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

„Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju s požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci“, rekao je Stefanović.

On je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana