Nova škola u Leštanima biće najmodernija u Beogradu Studio B

Objavljeno: 16.08.2019. 13:00 Izmenjeno: 16.08.2019. 14:56

Radovi na izgradnji nove škole u Leštanima su u punom jeku i sve protiče u najboljem redu i po planu, kaže Slavko Gak.

Generacije Leštanaca čekale su još od 1979. godine da u njihovoj blizini dobiju školu u kojoj će đaci neometano pohađati nastavu, jer se stara škola u koju su do tada išli, urušila, ali i zato što je mogla da primi ograničen broj učenika.

Nova škola koja će sledeće godine ugledati svetlost dana, imaće sve ono što je učenicima oduvek bilo potrebno, a što do sada nisu imali, veliku fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku, odbojku i fudbal.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je radove na izgradnji škole.

Nova škola, kako je istakao, prostiraće se na oko 5.500 kvadratnih metara. Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu naglasio je da će škola moći da primi 1.500 đaka u punom kapacitetu.

Izgradnju škole, koja će koštati oko 550 miliona dinara, finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji je usvojen 2016. godine.

Oko izgradnje škole u Leštanima dugo su se u velikoj meri ukrštala politička koplja, a nova zgrada najbolje svedoči o neosnovanim napadima Dragana Đilasa i njegovih sledbenika, kaže Slavko Gak. Dodaje da je želja pojedinih opozicionih lidera predvođenim Draganom Đilasom, bila da prikupe jeftine političke poene tako što će spekulisati o tome da do izgradnje škole nikada neće ni doći, iako su oni to isto obećavali roditeljima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana