Nova linija GSP-a za kvalitetniji život građana Resnika Beoinfo

Objavljeno: 25.02.2018. 14:15 Izmenjeno: 25.02.2018. 20:06

Nova linija JKP „GSP Beograd“ broj 506 počela je da saobraća. Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović poručio da će najviše značiti deci i đacima, koji sada ne moraju da pešače nekoliko kilometara do najbliže autobuske stanice.

Mladenović je istakao da je linija uvedena na zahtev građana i posle velikog truda opštine Rakovica, koja je rekonstruisala i asfaltirala Ulicu Aleksandra Vojinovića u dužini od 1.100 metara.

– Danas je važan dan za stanovnike ovog dela Resnika jer više nisu odsečeni od centralnih delova svog naselja i okretnice autobusa 94. Do sada su morali sa pešače i po nekoliko kilometara do autobuske stanice. Opština Rakovica je imala sluha za njihove potrebe, pa danas uvodimo liniju 506, čija je trasa duga više od tri kilometra i ima 10 stajališta. Kolovoz je proširen, napravljen je plato na kojem će se minibus okretati, tako da su obezbeđeni svi uslovi da linija 506 zaživi – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, dolazak velikog broja građana na početak rada linije je dokaz da je urađena prava stvar. Ova novost će najviše značiti deci, naveo je Mladenović, jer sada imaju direktnu vezu sa školom, domom zdravlja, ali i centrom grada do koga posle uvođenja ove linije više nije potrebno mnogo vremena.

– Ova linija je povezala veliki broj naših sugrađana sa ostalim delovima Beograda i omogućila im bezbedan i udoban povratak do okretnice u naselju Patin majdan – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Novom linijom će saobraćati minibus, koji vozi od novoizgrađene okretnice u Ulici Aleksandra Vojinovića u naselju Patin majdan, do okretnice autbousa 94 u Ulici Edvarda Griga. JKP „Beograd put“ je na delovima trase postavilo elastične odbojne ograde i odgovarajujću vertikalnu signalizaciju.

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Radenko Durković, sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, kao i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić.

One Response to “Nova linija GSP-a za kvalitetniji život građana Resnika”

  1. Milan каже:

    A Sremcica nista i ona ima predugacke ulice takodje ljudi pesace po dva kilometra do naj blizeg stajalista gsp-a. Goricka ulica,Lukiceva ulica ,Citacka ulica ,Obrenovacka ulica sa Delovima Mostanicka ulicaitd itd. i u ovom naselju treba jedna kruzna linija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana