Nova generacija vojvođanskih separatista Studio B

Objavljeno: 15.06.2019. 17:45 Izmenjeno: 15.06.2019. 17:45

Stasala je nova generacija vojvođanskih separatista. Posle odlaska Nedima Sejdinovića sa čela Nezavisnog društva novinara Vojvodine, na mesto predsednika dolazi Norbert Šinković. Njegov zamenik u ovom udruženju koje okuplja novinare kojima je ideja o nezavisnoj Vojvodini bliska, biće Maja Leđenac.

foto printscreen

Postavlja se logično pitanje, ko su ljudi koji će voditi ovo udruženje? Ko će koristiti stotine hiljada evra koje ovo udruženje dobija iz inostranstva?

Šinković je rođen 1985. godine u Subotici. Nova je generacija vojvođanskih separatista koja nastavlja tradiciju Nedima Sejdinovića, Dinka Gruhonjića i drugih, navodi portal istraga. rs. Dugogodišnji je član Nezavisnog društva novinara Vojvodine, novinar Radija Slobodne Evrope i asistent na Filozofskom fakultetu u Novom  Sadu. Radio je i na separatističkom portalu VOICE, koji uz portale Autonomija predstavlja glavno glasilo vojvođanskih separatista, obljavljuje portal istraga.rs i dodaje da  će Šinković upravljati stotinama hiljada evra koje NDNV dobija iz inostranstva. Samo jedna donacija Nezavisnom društvu novinara Vojvodine od ROCKEFFELER BROS FUND iznosi 60.000 dolara, otrkiva portal istraga.rs.

Norbert Šinković učestvovao je sa kolegama iz NDNV u organizaciji tribine Plači Vojvodino. Na toj tribini su napadali Srbiju zbog stogodišnjeg pljačkanja Vojvodine, da Srbija nije oslobodila Vojvodinu 1918. godine i da ne žele da slave spajanje Vojvodine i Srbije. On je na toj tribini izjavio da se ideje autonomije  moraju objasniti običnim ljudima i šta će oni imati od toga. Za kraj je izjavio da je Vojvodina prilika koju ne znaju da iskoriste.

Učestvovao je u protestima protiv diktature 2017. godine i protestima Ne davimo Beograd, navodi portal istraga. rs .

Maja Leđenac rođena 1984. godine  će biti novi potpredsednik NDNV. Novinar je Radija Slobodne Evrope i dugogodišnji član Nezavisnog društva novinara Vojvodine. Pisala je tekstove i na portalu VOICE. U jednom od svojih tekstova na ovom separatističkom portalu, napala je Srbiju zbog pomoći gradnje Hrama Svetog Save. Maja Leđenac, otkriva istraga.rs  zamerila je što se diskriminišu druge vere ako se pomaže SPC. Sve ovo nije čudno s obzirom da novinari VOICA često napadaju SPC u svojim tekstovima.

Maja Leđenac učestvovala je u protestima Ne davimo Beograd i protestima podrži Rtv. Bliska je sa ljudima koji su snimili film o zločinima Srba nad Albanicma, objavljuje portal istraga.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana