Nov, uređen prostor za stanovnike Galenike Studio B

Objavljeno: 08.12.2016. 14:37 Izmenjeno: 09.12.2016. 09:18

Grad Beograd nastavlja uređenje zapuštenih javnih površina. Stanovnici naselja Nova Galenika dobili novo dečje igralište, sportski teren i zonu za ljubimce.

foto Beoinfo

U zemunskom naselju Nova Galenika, u ulici Jovana Stojisavljevića, danas je otvoreno novo dečje igralište, sportski teren i „pet zona“, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je to primer nove strategije koju Grad Beograd primenjuje, da svaki veći park u gradu bude uređen tako da ima i deo predviđen za kućne ljubimce.

U Beogradu ima 14 takvih parkova, precizirao je Mali i dodao da će se Grad i ubuduće truditi da velike parkove napravi tako da tu deca mogu da se zabave, ali i da to budu parkovi koji će imati mesto predviđeno za kućne ljubimce.

Gradonačelnik je najavio da je planirano da se naredne godine urede tri velika parka u Beogradu. „Jedan od njih je Park prijateljstva gde će na proleće 2017. godine biti otvoren Muzej savremene umetnosti“, istakao je Mali i dodao da je planirano da se od tog parka napravi veliki zabavni park.

Mali je naveo da će se raditi i park ispred Predsedništva Srbije jer je to park koji je „potpuno zapostavljen i treba da se uredi“. Osim toga, dodao je on, biće potpuno uređen i Terazijski plato, kao i podzemni prolazi na Terazijama. „Nastojimo da sredimo sve u gradu što u ovom trenutku izgleda stvarno ružno, da napravimo što veći broj zelenih površina i da one budu što lepše“, dodao je gradonačelnik.

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, sekretar za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana