Nikodijević najavio „Beogradsku zimu” od 15. decembra do 15. januara studio b

Objavljeno: 08.12.2022. 10:01 Izmenjeno: 08.12.2022. 10:01

Nikodijević je, u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru „Beogradske zime” biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija „Beogradska zima” biti organizovana na više lokacija u prestonici, od 15. decembra do 15. januara.

On je, u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru „Beogradske zime” biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine.

Ukazao je da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

– Pod okriljem Sekretarijata za kulturu prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture grada Beograda. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličijim kategorijama stanovništva. Akcenat je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe i tradicionalno klizalište za decu, kao i „Trg bajki” u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe – ukazao je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove godine klizalište i „Božićno seoce” nalaziti kod parka „Ušće” na Novom Beogradu, zbog lakšeg pristupa korisnika.

–„Trg bajki” će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom „Ljubav i moda”, a u duhu vremena koje je iza nas – naveo je predsednik Skupštine grada Beograda.

Takođe je najavio i besplatne koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom na više lokacija u prestonici.

–Sa Fondacijom „Milan Mladenović” dogovorili smo koncert posvećen EKV-u ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo – naveo je Nikodijević.

Kada je reč o koncertu za doček 31. decembra ispred  Narodne skupštine, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

–Prethodnih godina novogodišnji koncerti su bili posvećene gostima prestonice i starijoj publici, sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. Dok će „Beograd na vodi” imati svoj program dočeka Nove godine, takođe u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda – najavio je Nikodijević.

Kada je reč o funkcionisanju javnog gradskog prevoza, Nikodijević je potvrdio da problemi postoje zadnjih nekoliko decenija.

–Gradonačelnik je najavio reorganizaciju sistema naplate i samog funkcionisanja javnog prevoza o čemu se intezivno razgovara i traže rešenja. Potrebno je obezbediti dovoljan broj autobusa na ulicama prestonice, njihovu bezbednost, kao i sam konfor korisnika. Već je desetak dana na ulicama Beograda 100 novih autobusa na gas, koji su doprineli boljem redu vožnje GSP-a. Ideja nam je da komuniciramo sa građanima i zajedno dođemo do najboljih rešenja – naveo je Nikodijević.

Istakao je da Grad Beograd pregovora o nabavci novih vozila javnog prevoza.

– S obzirom na uvezenu energetsku krizu, borimo se na sve načine da održimo javni prevoz na zadovoljavajućem nivou, a da pritom ne povećavamo cene usluga – zaključio je predsednik Skupštine grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana