Nikodijević: Bogat program za Dane Beograda Beoinfo

Objavljeno: 10.04.2019. 13:10 Izmenjeno: 10.04.2019. 13:10

Predstavljen program manifestacije „Dani Beograda” koja se održava od 16. do 19. aprila pod sloganom „Pogled sa Kalemegdana”.

Predsednik skupštine Grada Nikola Nikodijević istakao je da će ova manifestacija, koja se održava sedamnaesti put u znak sećanja na veoma važne istorijske datume grada, imati još bogatiji program.

– Prvi dan obeležavanja počeće svečanom sednicom Skupštine Grada kada će biti proglašeni dobitnici nagrada Grada Beograda. Komisija, koju čini veliki broj uglednih pojedinaca, profesora, akademika, izdvojiće najbolje kandidate za nagrađivanje – rekao je predsednik Gradske skupštine.

On je izrazio zadovoljstvo što će ove godine sugrađanima biti dostupan veliki broj kulturnih sadržaja koje su organizovali Sekretarijat za kulturu i Omladinsko pozorište „Dadov”.

– Ovogodišnji kulturno-umetnički program prilagođen je svim uzrastima i svačijem ukusu, a najvažnije je da su programi u okviru manifestacije besplatni za sugrađane i turiste – rekao je Nikodijević i pozvao Beograđane da učestvuju u proslavi 17. manifestacije „Dani Beograda”.

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je rekao da je ova manifestacija združeni poduhvat odabranih kulturnih ustanova Grada Beograda od kojih su učešće uzele Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Bitef teatar, Pozorište lutaka „Pinokio”, Malo pozorište „Duško Radović”, Dečji kulturni centar Beograda, Muzej Grada Beograda, Muzej afričke umetnosti i drugi.

– Program je podeljen u tri segmenta, a to su koncerti koji će se održavati kako na otvorenim tako i na zatvorenim lokacijama, zatim javna vođenja kroz istorijski važne delove Beograda i otvorena vrata ustanova kulture Grada, gde će građani moći besplatno da vide njihove programe – naglasio je Karl i dodao da će grad za vreme trajanja manifestacije biti lepa slika kako za njegove žitelje tako i za turiste.

Izvršni producent Omladinskog pozorišta „Dadov” Vlada Đurković je istakao da će manifestacija pod sloganom „Pogled sa Kalemegdana” sadržati centralni program na Kalemegdanu gde će biti postavljena bina na kojoj će biti izvedena tri velika koncerta.

– Prvi koncert „Pogled sa Kalemegdana” predstavljaće koncertnu reviju na kome će učestvovati preko 30 mladih beogradskih umetnika, zatim drugi koncert „Rok simfonija” gde će učestovati Bojana Stojmenov, Tijana Dapčević, bend „Riblja Čorba”, Đorđe David i drugi, kao i vojni orkestar „Binički”. Treći, „Gala operski koncert”, održaće se 18. aprila i sadržaće takođe zanimljiv repertoar – rekao je Đurković.

On je najavio da će se za vreme trajanja „Dana Beograda” održati preko 50 pratećih programa što je najviše od kada se ova manifestacija održava.

– Detaljan program će se od danas naći na sajtu grada. U okviru tog programa posebno ističem javna vođenja po gradu, od čega će se dva realizovati na Kalemegdanu, a treći će biti poseban i tiče se razvitka i istorije Beograda za vreme dinastije Obrenović – zaključio je Vladan Đurković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana