Nikodijević: Beograđani pokazuju humanost i solidarnost

Objavljeno: 01.01.2018. 15:01 Izmenjeno: 01.01.2018. 17:41

„Ulica otvorenog srca“ održana u Požeškoj ulici na Čukarici. Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević prisutnima poželeo srećnu Novu Godinu i poručio da je „Ulica otvorenog srca“ sigurno jedna od najlepših manifestacija u Beogradu i podsetio da traje već 30 godina.

– Svake godine sve više građana se priključuje ovoj manifestaciji, što je veoma važno jer danas bi trebalo da pokažemo humanost i solidarnost sa ljudima koji sinoć nisu slavili kao većina sugrađana. Drago mi je što su ljudi prihvatili ovu manifestaciju koja je postala jedan od simbola našeg grada – rekao je predsednik gradske Skupštine.

On je izrazio mišljenje da je posle dočeka Nove Godine najlepše biti na nekoj od lokacija u Beogradu gde se odražava manifestacija „Ulica otvorenog srca“.

–  Sve ovo je krenulo od jedne ulice, a danas se održava na sedam opština. Verujem da ćemo u budućnosti govoriti o još većoj manifestaciji i drago mi je da posle proslave vidimo ovoliko nasmejanih ljudi, srećne dece i mnogo zabave. Verujem da će tako ostati i u godini pred nama – dodao je Nikodijević.

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić je istakao da je ova manifestacija već decenijama jedan od najlepših simbola našeg grada.

–  Taj simbol činimo mi, Beograđani, zajedno sa svim našim gostima, kada pruženih ruku i otvorenog srca pokazujemo čitavom svetu da je naš grad human i solidaran. Naše tradicionalno susretanje na ulicama Beograda 1. januara je jedinstven događaj, kojem  nema ravnog u svetu.  Beograd je danas glavni grad ljubavi i dobre energije, Srbije i Balkana, a to je zato što imamo Beograđanke i Beograđane, zato što imamo jedni druge – poručio je Antić.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić je rekao da je program izuzetno bogat, naročito kada su najmlađu i pitanju.

– Čukaričani navikli da godinu započnemo lepim druženjem u Požeškoj ulici. Prošla godina je za nas bila izuzetno uspešna i to je sigurno put kojim ćemo nastaviti da se krećemo od prvog radnog dana 2018. godine – poručio je Kolarić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana