Nik Kejv i Voren Elis objavili album „La Panthere des Neiges“ Tanjug

Objavljeno: 20.12.2021. 15:24 Izmenjeno: 20.12.2021. 15:24

Rok muzičar Nik Kejv i njegovi Bed sids nastupiće 8. jula na Egzitu, a u međuvremenu je Kejv sa svojim dugogodišnjim saradnikom iz benda Vorenom Elisom objavio album „La Panthere des Neiges“ sa muzikom iz istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi.

Kejv i multiinstrumentalista Elis, koji zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, za ovaj saundtrek snimili su 13 numera, među kojima preovlađuju orkestarski aranžmani upotpunjeni pevačevim šaputanjima, uz vokale u „Les Cerfs“ i „We Are Not Alone“, navedeno je u saopštenju Egzita.

„Film je zaslužio da ima svoj lični, muzički glas. Na kraju smo napravili, prema mom mišljenju, jedan od najlepših filmskih projekata na kojima smo ikada radili. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje“, ocenio je Elis.

Dokumentarac rediteljke Mari Amige „La Panthere des Neiges“, čija je premijera planirana 22. decembra u SAD, prati fotografa Vensana Muniera i romanopisca Silvana Tesona dok na Tibetanskoj visoravni tragaju za neuhvatljivim, ugroženom vrstom snežnog leoparda, ugroženom vrstom.

Kejv i Elis su početkom ove godine objavili prvi zajednički album „Carnage“, dok se krajem oktobra pojavila Nik Kejv end Bed Sids kompilacija „B-Sides & Rarities Part II““ sa 27 pesama iz razdoblja od 2006. do 2020. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana