Nedeljković: Nezapamćena tragedija za opštinu Vračar tanjug

Objavljeno: 03.05.2023. 12:06 Izmenjeno: 03.05.2023. 12:06

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je  da je pucnjava koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ velika i nezapamćena tragedija za Vračar i Beograd. „Ovo je velika tragedija, ne samo kod nas na Vračaru, nezapamćeno je da se ovo desilo u Beogradu“, naveo je Nedeljković. Nedeljković je rekao da video nadzor u školama […]

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je  da je pucnjava koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ velika i nezapamćena tragedija za Vračar i Beograd. „Ovo je velika tragedija, ne samo kod nas na Vračaru, nezapamćeno je da se ovo desilo u Beogradu“, naveo je Nedeljković. Nedeljković je rekao da video nadzor u školama u opštini Vračar postoji, kao i da detektori za metal nisu postavljeni u školi u kojoj se dogodila tragedija. „Mi imamo pet osnovnih škola i pored nadzora i obezbeđenja, tu je bio čovek koji je sprečio tragediju, nažalost preminuo je, podlegao je povredama, dotrčao je da spreči ceo događaj“, rekao je predsednik opštine Vračar. Prema njegovim rečima, deca iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ su u stresu, a na licu mesta se nalaze organi MUP-a koji će detaljnije istražiti mesto zločina.

MUP Srbije pozvao je  roditelje, koji nisu još uvek stupili u kontakt sa svojom decom, da se jave u prostorije Policijske stanice Vračar, u ulici Radoslava Grujića 14 (bivša Božidara Adžije). U osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u 8.40 učenik sedmog razreda K.K. (14) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja, dok je šestoro dece i jedna nastavnica povređena. Napadač je pucao, najverovatnije iz očevog pištolja i policija ga je uhapsila u dvorištu škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana