Naredba Predsednika da se pomogne građanima Novog Pazara i Tutina studio b

Objavljeno: 20.11.2022. 13:50 Izmenjeno: 22.11.2022. 10:22

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode.

foto tanjug

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije. Pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Predsednik Vučić je u stalnom kontaktu sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode.

Zbog obilne kiše koja bez prestanka pada u Novom Pazaru, drastično je porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice.

U tom gradu uvedena je vanredna odbrana od poplava, reke se još nisu izlile i prati se situacija.

Mehanizacija javnih preduzeća je na terenu, a hitnu sednicu održaće i Štab za vanredne situacije.

Javna preduzeća iz Kraljeva i Čacka dopremiće Novom Pazaru oko 8.000 dzakova sa peskom, a JVP Srbijavode uputiće i mehanizaciju u taj grad ako bude potrebe.

Tanjugu je MUP rečeno da je policija u Novom Pazaru intervenisala na jednom crpljenju vode iz podrumskih prostorija, a da je u Tutinu jedno vozilo izvučeno iz bujice.

Ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić krenuli su u Novi Pazar, gde je, zbog obilne kiše koja bez prestanka pada, drastično porastao vodostaj Raške, Jošanice i Trnavice, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu odbrane i MUP-u.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, izdao naređenje da se pripadnici Vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, saopštila je pres služba predsednika.

U Novom Pazaru je uvedena vanredna odbrana od poplava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno oblačno

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana