NAJLEPŠA CVETNA ALEJA ZEMUNA 2023. GODINE studio b

Objavljeno: 23.05.2023. 08:57 Izmenjeno: 23.05.2023. 08:57

Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da doprinese većem angažovanju građanja u uređenju zelenih površina Zemuna i unapređenju estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja. Pozivaju se građani Zemuna da sa ponosom predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovke ozelenjene površine i cvećnjake, uređena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred […]

Gradska opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju ”Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da doprinese većem angažovanju građanja u uređenju zelenih površina Zemuna i unapređenju estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja.

Pozivaju se građani Zemuna da sa ponosom predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovke ozelenjene površine i cvećnjake, uređena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred preduzeća, letnje bašte ugostiteljskih objekata i druge zelene oaze Zemuna.

U takmičenju mogu da učestvuju građani, stambene zajednice, preduzeća, ugostiteljski objekti, škole i vrtići sa teritorije Gradske opštine Zemun, a izbor najlepših zelenih prostora je u sedam kategorija: Najlepša zelena površina oko stambene zgrade, Najlepši balkon, Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta, Najlepše školsko dvorište, Najleše zelenilo oko predškolske ustanove, Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i Najlepša okućnica.

Pored navedenih, postoji i kategorija Specijalnih nagrada, za najposvećenije ljubitelje prirode i njihov poseban doprinos promociji odgovornog odnosa prema zelenim površinama Zemuna.

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno,  donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju i donese odluku u skladu sa propozicijama;

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni mladicama drveća i cvetnim aranžmanima, na svečanosti koja će se održati 23. juna 2023. godine u 12 časova u galerijskom prostoru Kancelariji za mlade Gradske opštine Zemun, Kosovska 9.

Tokom manifestacije “Najlepša cvetna aleja Zemuna 2023“, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će “cvetna aleja“ predstavljati Zemun na gradskom takmičenju “Za zeleniji Beograd“.

Zainteresovani za učešće u takmičenju se mogu prijaviti do 18. juna 2023. godine, na telefone: 011/2197985 i 062/8018892 ili putem elektronske pošte tanja.kukobat@zemun.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 15°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana