Uhapšene 52 osobe zbog imovinskih delikta Tanjug

Objavljeno: 29.12.2017. 12:52 Izmenjeno: 29.12.2017. 23:22

Policija u prethodnih nekoliko dana uhapsila 52 osobe, koje se sumnjiče da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništva.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 52 osobe, koje se sumnjiče da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo.

U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 100 teških krađa, krađa i razbojništava, saopštio je MUP.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 21 osumnjičenog.

Akcije su sprovedene na teritoriji policijskih uprava Beograd, Bor, Zaječar, Kragujevac, Kraljevo, Leskovac, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Prokuplje, Smederevo, Sombor i Užice.

Među značajnijim akcijama, u saopštenju se navodi da su pripadnici MUP-a u Pirotu uhapsili B.S. (1992), D.R. (1981) i Z.S. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa, dok se B.S. i D.R. terete i za nedozvoljeno skladištenje robe.

Policija je u stanu i drugim prostorijama osumnjičenih pronašla i oduzela pet tona i 910 litara dizel goriva, građevinsku skelu i razni građevinski materijalu, vrednosti od preko tri miliona dinara.

Oni se terete da su ove predmete, vlasništvo dva preduzeća iz Grčke koji su izvođači radova na trasi Koridora 10 između Niša i Pirota, ukrali tokom 2017. godine i prodavali na području Bele Palanke i Niša.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

Pored toga, pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su Ž.P. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 35 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

Ž.P. se sumnjiči da je počinio 21 delo teška krađa, devet krivičnih dela krađa i pet krivičnih dela teška krađa u pokušaju.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Pripadnici MUP-a u Beogradu su, takođe, uhapsili B.K. (1988), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri teške krađe.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla četiri laptopa, za koje se sumnja da su ukradeni.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su S.S. (1973), osumnjičenog da je iz jedne radnje mobilnih telefona u Beogradu, uz pretnju pištoljem od radnice ukrao novac.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo razbojništvo, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo. Uhapšeni su D.K. (1971), D.D. (1987) i B.Š. (1987).

Policija je prilikom pretresa vozila osumnjičenog D.K. pronašla repliku pištolja, za koju se sumnja da je korišćena prilikom razbojništva. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Pripadnici MUP-a u Beogradu, uhapsili su po potrazi maloletnika, osumnjičenog da je počinio sedam krivičnih dela teška krađa. Maloletnik je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a u Zaječaru uhapsili su V.T. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. Sumnja se da je V.T. iz jedne trafike u Sokobanji ukrao cigarete u vrednosti od 560.000 dinara i 40.000 dinara pazara.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Pripadnici MUP-a u Kragujevcu uhapsili su S.M. (1996), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. Sumnja se da je S.M., ispred jedne menjačnice, od sugrađanke iz ruke otrgao novac. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a u Kragujevcu uhapsili su D.R. (1991) osumnjičenog da je sugrađanki na ulici oteo torbicu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a u Kraljevu uhapsili su R.K. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa. R.K. se sumnjiči da je obio prostorije kulturno umetničkog društva „Abrašević“ , odakle je ukrao tehničke uređaje.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Pripadnici MUP-a u Leskovcu uhapsili su dva muškarca, osumnjičena da su iz jedne menjačnice u Vlasotincu ukrali 400.000 dinara. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo uhapšeni su A.P. (1978) i Ž.S. (1947).

Sumnja se da je osumnjičeni A.P. uz pretnju pištoljem od radnice menjačnice ukrao novac, dok je Ž.S. prethodno „tipovao“ menjačnicu, obezbedio pištolj i odlazak iz Vlasotinca prvoosumnjičenog. A.P. i Ž.S. uz krivičnu prijavu privedeni su Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Pripadnici MUP-a u Leskovcu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su na području opštine Medveđa obijali kuće i pomoćne objekte i iz njih krali razne predmete, od bele tehnike do bakarnih kazana i kablova.

Zbog postojanja osnova sumnje da su kao saučesnici počinili četiri teške krađe uhapšeni su M.V. (1984) i R.V. (1987). Postoje osnovi sumnje da su kradene predmete dalje prodavali otkupljivaču sekundarnh sirovina u Leskovcu.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu.

Pripadnici MUP-a u Leskovcu uhapsili su dve osobe osumnjičene da su pokušale da opljačkaju jednu kuću u selu Nakrivanj. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju uhapšeni su M.S. (1985) i G.C. (1974).

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Pripadnici MUP-a u Požarevcu uhapsili su I.M. (1989), N.M. (1998), N.M. (1996), B.M. (1998) i A.Ð. (1995), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krađa. Sumnja se da su oni provaljivali u vikendice na teritoriji Golupca i Velikog Gradišta, odakle su oduzimali tehničku robu i alate.

Prilikom hapšenja, od njih je oduzeto više pari obuće za koju postoje osnovi sumnje da je korišćena prilikom izvršenja krivičnih dela. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Pripadnici MUP-a u Požarevcu uhapsili su Ž.N. (1990), po poternici Policijske uprave za grad Beograd zbog izvršenog krivičnog dela teška krađa. Sumnja se da je on izvršio i krivično delo razbojnička krađa, tako što je 23. decembra 2017. godine provalio u vikendicu meštanina Rače i ukrao hranu i štap za pecanje sa mašinicom. Tom prilikom je i fizički nasrnuo na vlasnika vikendice.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Pripadnici MUP-a u Smederevu uhapsili su D.S. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. On je, kako se sumnja, iz jedne kuće u Smederevu, ukrao televizor i više slavina za vodu, vrednosti oko 77.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a u Somboru uhapsili su D.N. (1975), državljanina Velike Britanije, sa boravkom u Bogojevu, na osnovu međunarodne Interpolove poternice zbog izvršenog krivičnog dela teška krađa.

Osumnjičeni D.N. je sproveden Višem sudu u Somboru.

Pripadnici MUP-a u Užicu uhapsili su S.T. (1994), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela teška krađa, kojima je oštetio nekoliko vlasnika kuća na Zlatiboru.

Policija je prilikom pretresa, kod osumnjičenog pronašla oko 12 grama marihuane, te je protiv njega podneta i krivična prijava zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu sproveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici MUP-a u Užicu uhapsili su po potrazi D.S. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio 12 krivičnih dela teška krađa, kojima je oštetio JP „Železnice Srbije“.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Kao krivične prijave u prethodnom postupku, u saopštenju se navodi da su pripadnici MUP-a u Novom Sadu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 39-godišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Policija je prilikom pretresa stana kod osumnjičenog pronašla pumpu za navodnjavanje, akumulator i razni sitan alat, za koji se sumnja da su ukradeni.

Pripadnici MUP-a u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva muškarca i jednog maloletnika osumnjičenih da su provaljivali u porodične kuće u Majdanpeku iz kojih su krali stvari.

Sumnja se da su osumnjičeni počinili seriju od 13 teških krađa.

Pripadnici MUP-a u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, osumnjičenog da je neovlašćeno koristio električnu energiju na štetu Elektrodistribucije Zaječar. Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo krađa.

Pripadnici MUP-a u Novom Sadu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on nezakonito koristio električnu energiju na taj način što je kabl sproveo od stuba do svog stana, oštetivši time Elektrodistribuciju Zaječar.

Pripadnici MUP-a u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetosmogodišnje devojke i šesnaestogodišnjakinje, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su njih dve, 5. septembra 2017. godine, iz jedne kuće u Pančevu ukrale zlatni nakit, a istog dana pokušale da provale u stan na području tog grada.

Pripadnici MUP-a u Pančevu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Postoje osnovi sumnje da je on, u noći između 12. i 13. decembra 2017. godine, iz jedne kuće u Pančevu oduzeo raznu tehničku robu.

Pripadnici MUP-a u Pirotu podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv devetnaestogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Policija je u njegovom stanu i drugim prostorijama pronašla motornu testeru i brusilicu, za koje se sumnja da ih je ukrao iz kuće meštanina sela Rakita kod Babušnice.

Pripadnici MUP-a u Prijepolju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice muškaraca, starosti 28 i 34 godine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađa.

Sumnja se da su njih dvojica, 7. decembra 2017. godine, iz rezervoara automobila jednog sugrađanina, istočili oko 400 litara nafte, vrednosti oko 50.000 dinara.

Pripadnici MUP-a u Prijepolju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetdvogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa.

Sumnja se da je on, 11. decembra 2017. godine, iz poslovno-stambenog objekta u izgradnji, koji se nalazi u mestu Suvodo kod Prijepolja, ukrao više metalnih delova za montažnu skelu, vrednosti oko 35.000 dinara.

Pripadnici MUP- u Prokuplju podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri osobe, starosti 27, 37 i 38 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krađe, a 27-godišnji muškarac i krivično delo teška krađa.

Policija je od osumnjičenih oduzela traktor IMT 539 i hidrofor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana