MUP se oglasio u vezi nestanka devojčice Danke Ilić alo

Objavljeno: 04.04.2024. 09:36 Izmenjeno: 04.04.2024. 11:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je od strane bečke policije da na snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom deteta. Policijski […]

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavešteno je od strane bečke policije da na snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom deteta.

Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a su na terenu i ispituju i proveravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić.

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je, povodom saopštenja bečke policije da na snimku koji je proveravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom nije dvogodišnja Danka Ilić nestala 26. marta u Banjskom Polju, da je austrijska policija morala sve da proveri kako bi izašla sa tvrdnjom da žena sa snimka nema veze sa nestnakom i da na snimku nije Danka Ilić. On je za K1 televiziju rekao da je bečka policija odmah reagovala i radila predistražne radnje, ali da utvrđivanje identiteta i eventualno privođenje osoba koje su povezane sa nestankom nisu mogli da urade bez odobrenja tužioca. „Ovde je malo drugačiji zakon, oni nemaju sistem kao mi, nemaju ‘Pronađi me’ sistem koji mi koristimo i kod njih to nije legalno da se radi pre sudske odluke. Utvrđeno je da identitet ovih lica nije povezan sa Dankon Ilić“, rekao je on. Blagojević je istakao da je ustanovljeno da lica sa snimka nisu povezana sa nestankom Danke Ilić i da je devojčica sa snimka ćerka jedne od osoba sa snimka, a ne Danka Ilić. Kako je naveo, više su zastupljeni bili u austrijskim lokalnim medijima tekstovi i informacije o ovom slučaju, ali dodaje da je i cela austrijska javnost bila upoznata sa nestankom devojčice iz Srbije. „Posebno se ovim slučajem bavila republička policija, ovde imamo devet pokrajina, pa je ova bečka jedna od njih, i oni su se posebno bavili, njihova policija ali i savezna policija. svi su bili uključeni i svu su vrlo posvećeno radili na ovom slučaju. Sve što smo zajedno radili je imalo efekta da se brzo utvrdi“, izjavio je ambasador. Komentarišući ulogu srpske zajednice u Austriji, Blagojević je rekao da od bombardovanja 1999. godine nije bilo akcije u kojoj je više srpskih državljana u Austriji učestvovalo, istakavši da su svi vrlo korektno i odgovorno pristupili potrazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
-

Trenutna temperatura 17°C

-

Subota
Pretežno sunčano

Max: 27°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana