MSP se seća kolege tragično nastradalog 1999.godine Tanjug

Objavljeno: 29.04.2021. 12:32 Izmenjeno: 29.04.2021. 12:32

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković položio je  venac kod spomen-ploče Nenadu Nikoliću, koji je izgubio život tokom NATO agresije

„Ministarstvo spoljnih poslova danas se seća svog tragično nastradalog kolege Nenada Nikolića, koji je izgubio život obavljajući dužnost u Ministarstvu, u tragičnoj noći 30. aprila 1999. godine“, rekao je Selaković

On je istakao da se trudi da se na ovakav način ukoreni i neguje kultura sećanja na sve kolege koji su obavljajući čestitu dužnost državnog posla i braneći interes svoje otadžbine tragično izgubili živote.

Selaković je rekao i da će se u Ministarstvu koje vodi potruditi da u zgradi MSP-a naprave odgovarajuće spomen obeležje, posvećeno svim diplomatskim i nediplomatskim sluzbenicima koji su tokom dva veka moderne srpske državnosti, delujući na polju spoljnih odnosa i zastupajući interese svoje držvave, tragično izgubili živote.

Nenad Nikolić bio je čuvar zgrade MSP, a izgubio je život na svom radnom mestu, kada ga je pogodio geler, prilikom bombardovanja zgrade Generalštaba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana