Moravski koridor mora biti završen na vreme – radne vize ubrzano Tanjug

Objavljeno: 18.03.2021. 16:03 Izmenjeno: 18.03.2021. 20:38

Usaglasili smo aktivnosti koje su neophodne da se projekat izgradnje Moravskog koridora realizuje shodno dogovorenoj dinamici i ciljevima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle radnog sastanka sa predstavnicima „Behtel Enke“

Foto:Tanjug – Đorđe Krstić

Ministarstvo je saopštilo da je sastanku koji je održan u cilju ubrzavanja realizacije izgradnje Moravskog koridora prisustvovala delegacija konzorcijuma izvođača na čelu sa predsednikom za regionalne i korporativne poslove Stuartom E. Džonsom.

Momirović je rekao da je obezbeđena ubrzana procedura da strani radnici koji će doći u kamp pravovremen dobiju radne vize.

„Trenutno su u realizaciji radovi na izgradnji mosta preko Jovanovačke reke i pruge kod Ćićevca, koji će biti dug približno 500 metara. Što se tiče izdavanja građevinskih dozvola i eksproprijacije, naše ministarstvo će da radi dan i noć da se realizuje po hitnom postupku”, rekao je on.

Dodao je da je Moravski koridor, koji će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji, jedan od najvažnijih putnih pravaca.

„Izgradnjom ove saobraćajnice biće povećana dostupnost opštinskim centrima, privrednim zonama i turističkim destinacijama. Biće to veličanstveni putni pravac, na ponos budućim pokolenjima“, naveo je on.

Moravski koridor se gradi za maksimalnu dozvoljenu brzinu od 130 kilometara na čas.

Biće izgrađeno ukupno 11 petlji i 130 ostalih objekata, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 31 propust.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana