Momirović: U novembru radovi na izgradnji depoa za BG metro Tanjug

Objavljeno: 19.05.2021. 19:09 Izmenjeno: 20.05.2021. 10:29

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović precizirao je  da će radovi na izgradnji depoa na Makiškom polju, u sklopu projekta izgradnje metroa u Beogradu, početi u novembru

„Predviđeno je da prva linija metroa bude završena do 2028.godine, dok je planirani rok završetka celog projekta predviđen do 2033.godine“, rekao je Momirović za Tanjug.

Prema njegovim rečima, metro će se graditi po modelu metroa u Parizu i biće potpuno automatizovan.

Poslanici su danas završili načelnu raspravu o metrou i gradskoj železnici. Prva metro linija će povezivati Železnik i Mirijevo, a druga Mirijevo i Zemun.

Za treću liniju metroa se, kako je danas rekao Momirović u raspravi, radi idejno rešenje.

Momirović je rekao i da se o projektu metroa priča od 1971. godine, ali da će ova vlast taj projekat realizovati.

Poslanici su večeras završili i načelnu raspravu o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, izmenama i dopunama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugaa od poverenja u elektronskom poslovanju, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Završena je i načelna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, te o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana