Mirković: Više puta sam sugerisao na mutne radnje Bastaća Tanjug

10. 08. 2019. 15:15:58

Mirković kaže da sve ono što Bastać danas pokušava da radi na lokalu, to je radio Dragan Ðilas u Beogradu. 

Više puta sam sugerisao na mutne radnje predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, izjavio je danas šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković povodom krivične prijave protiv Bastaća zbog sumnje da je ispumpavao novac iz opštinskog budžeta i koristio ga za podmićivanje odbornika u toj opštini.

„Licemerno je da Ðilas, Jeremić, Obradović pa i Bastać obmanjuju građane kako u Srbiji nema demokratije, a onda predsednik Gradskog odbora Ðilasove stranke petinu budžeta opštine Stari grad potroši na kupovinu odbornika i plaćanje aktivista, istih onih koji su se tukli sa saobraćajnim znacima i sprečavali radove na Trgu republike“, rekao je Mirković na TV Pink.

Mirković je rekao da je Bastać napravio dug u SRPC „Milan Gale Muškatirović“ od 100 miliona dinara, a da je za novac koji je trošio na kupovinu odbornika i plaćanje Ðilasovih aktivista mogao da izmiri sva ta dugovanja.

On dodaje da je taj novac služio kako bi se nešto korisno uradilo za građane Starog grada, ali kako kaže, Bastać je smatrao da petinu tog novca treba da iskoristi za lični interes.

Mirković je podsetio na noć pre njihovog „istorijskog mitinga“ kada je Marko Bastać sa batinašima koje je, navodi, plaćao upravo na takav način, izbacio kolege, odbornike SNS-a iz skupštinske sale opštine.

Tu se, dodaje, mogla videti bahatost i velika želja da po svaku cenu ostanu na vlasti i nastave lično bogaćenje.

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost juče je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika GO Stari grad Marka Bastaća.

Krivična prijava protiv Bastaća podneta je zbog sumnje da je sklapanjem fiktivnih ugovora vršio krivično delo pranja novca, saopštio je Savet za monitoring.

Mirković je rekao da je uveren da će Ministarstvo unutrašnjih poslova kao i do sada opravdati poverenje građana, i da će ova afera, kao i sve oko Ðilasa dobiti sudski epilog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Sumaglica

Trenutna temperatura -2°C

Sumaglica

Subota
Pretežno sunčano

Max: 6°C
Min: -3°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana