Ministri policije Srbije i Nigerije studio b

Objavljeno: 18.10.2022. 10:26 Izmenjeno: 18.10.2022. 10:26

Ministar Vulin zahvalio se svom nigerijskom kolegi na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i na nepriznavanju lažne države Kosovo.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je sa ministrom policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamadom Maigari Dinđadijem, uoči početka 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora da Srbija na čijem je čelu Aleksandar Vučić vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da je opredeljena da razvija i jača tradicionalna prijateljstva.

Sagovornici su istakli da tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja i da postoji prostor za dublju bilateralnu saradnju.

Dvojica sagovornika razgovarala su o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Muhamad Maigari Dinđadi istakao je da srpska policija daje velike doprinose u međunarodnim akcijama usmerenim na borbu protiv organizovanog kriminala i borbu protiv narkotika, te da bi razmena iskustava sa srpskom policijom bila od velikog značaja za policiju Nigerije.

Ministar policijskih poslova Savezne Republike Nigerije Dinđadi zahvalio se ministru Vulinu i Srbiji na podršci prilikom izbora nigerijskog kandidata za potpredsednika Interpola za Afriku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana