Ministarka Grujičić o stanju povređenih tanjug

Objavljeno: 07.05.2023. 10:41 Izmenjeno: 09.05.2023. 10:28

MINISTAR zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su dve devojke koje su ranjene kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju, a vitalno je ugrožena i devojčica povređena u napadu u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. – Što se tiče povređenih u pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva, a koji su u KC, dve devojke su i dalje […]

MINISTAR zdravlja Danica Grujičić izjavila je da su dve devojke koje su ranjene kod Mladenovca i Smedereva u kritičnom stanju, a vitalno je ugrožena i devojčica povređena u napadu u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

– Što se tiče povređenih u pucnjavi kod Mladenovca i Smedereva, a koji su u KC, dve devojke su i dalje životno ugrožene. Devojci koja je imala povredu glave, iako je postoperativni skener zaista odličan, je nažalost stradalo levo oko, tu se zadržao metak. Ona je i dalje sedirana, tako da ne možemo potpuno da procenimo njeno stanje dok ne počnemo da je budimo – navodi Grujičićeva.

Devojka koja je imala višestruke povrede trbuha, je takođe kritično, dodaje ona i ukazuje da njoj danas sledi još jedna intervencija.

– Momak koji je imao povredu femoralnih arterija i vena na nogama, prebačen je na Kliniku za vaskularnu hirurgiju, moraće da dobije još neke dodatne intervencije. Čovek koji je imao povredu grudnog koša i povredu kičme je stabilno za sada, ekstubiran je i svestan. Ja sam sa njim pričala, ali ima paraplegiju nažalost. Što se tiče momka koji je došao iz Smedereva urađena je torakalna drenaža, on je isto stabilan i ekstubiran – navodi Grujičićeva.

Ukazuje da je pacijent koji se nalazi u KBC „Dragiša Mišović“ još uvek na potpori, kako bi mu se održavao pritisak.

– Što se tiče momka koji je u zemunskoj bolnici, on je imao opsežne ortopedske povrede koje su zbrinute, njemu sledi još bar jedna ili dve operacije i svima njima nažalost, sem onih koji su pušteni kući najverovatnije sledi još po neka operacija – navodi ona.

Pacijenti u smederevskoj bolnici van životne opasnosti
Prema njenim rečima, devojka koja je imala povredu podlaktice, a koja nije mogla da se sačuva je u dobrom stanju.

– Ona je fantastično. To dete je neverovatno, takvi ljudi nas uvek obraduju, neverovatan psihički sklop te devojke i ja joj zaista želim brz oporavak. Robotika se razvija i sve ostalo, moći će ona da koristi ruku – kaže Danica Grujičić.

Pacijent koji je imao povredu noge i grudnog koša je stabilan, dodaje Grujičićeva.

Ukazuje da se povređeni u smederevskoj bolnici nalaze van životne opasnosti.

– Bila sam u Smederevu i oba momka su dobro, jednog sam zatekla na hodniku, a drugi ima povredu potkolenice. To je sve zbrinuto, kolege u smederevskoj bolnici su zaista odlično odreagovale – kaže Danica Grujičić.

Devojčica u Tiršovoj u kritičnom stanju

Navodi da su dva dečaka koja su povređena u pucnjavi u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a koja su imala povrede mekog tkiva juče puštena kući.

Ukazuje da je stanje devojčica koja se nalazi u Tiršovoj i dalje teško.

– Ona je u jako teškom stanju, čini se sve što se može, urađena je dekompresija ono što se moglo, dva iskusna neurohirurga su bila tamo. I dalje činimo sve – navodi ona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana