Ministar Vučević stigao u Rašku studio b

Objavljeno: 12.12.2022. 12:20 Izmenjeno: 12.12.2022. 16:15

Očekuje se da u toku dana ministar Vučević obiđe još jedinica koje se nalaze u zoni odgovornosti Druge brigade Kopnene vojske.

foto mod/tanjug

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević stigao je u Rašku gde će obići pripadnike Vojske Srbije koji su stacionirani u tom garnizonu.

Ministra Vučevića u kasarni „Stefan Nemanja“ dočekao je zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, koji ga je upoznao sa bezbednosnom situacijom na terenu i stanjem u jedinicama.

Očekuje se da u toku dana ministar Vučević obiđe još jedinica koje se nalaze u zoni odgovornosti Druge brigade Kopnene vojske.

Posle obilaska jedinica i razgovora sa pripadnicima Vojske Srbije u kasarnama „Stefan Nemanja“ u Raški i „Rifat Burdžević – Tršo“ u Novom Pazaru Vučević je visoko ocenio njihovu opremljenost i obučenost. „Još jednom sam stekao uverenje i dobio potvrdu u razgovoru sa starešinama i vojnicima da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta u cilju zaštite integriteta naše zemlje, suvereniteta Republike Srbije i zaštite svih njenih građana“, naveo je Vučević, a saopštilo resorno Ministarstvo. On je istakao da će političko rukovodstvo učiniti sve da očuva mir i stabilnost, ali da je Vojska Srbije najsnažniji, najubedljiviji argument odvraćanja za sve one koji nemaju dobre želje i ciljeve prema našoj državi. „Uz Vojsku Srbije svi građani Srbije su sigurni. Verujte u svoju vojsku! Vojska ne želi nikakve sukobe, ratove, ali je spremna da zaštiti našu državu i sve njene građane“, poručio je Vučević. Obilasku vojske prisustvovao je i zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Petar Cvetković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 17°C

Slaba kiša

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana