Ministar u inspekciji – zatekao 20 lica na radu „na crno“ Tanjug

Objavljeno: 22.09.2019. 15:57 Izmenjeno: 22.09.2019. 15:57

U vanrednom inspekcijskom nadzoru ministar za rad Zoran Ðorđević i direktor Inspektorata za rad Stevan Ðurović zatekli su 20 lica na radu „na crno“. Inspekcija je obavila 49 nadzora u Smederevu i Lazarevcu u noći između subote i nedelje.

Ministar kaže da je u prethodnih 15 dana ispekcija radila pojačano i da je izvršeno 985 nadzora u drugoj i trećoj smeni tokom kojih je zatečeno 20 neregistrovanih subjekata i 362 lica na radu „na crno“ među kojima je bilo i stranih državljana bez radne dozvole u Srbiji.

„Opsežnim inspekcijskim nadzorima trudićemo se da iskorenimo rad na crno, suzbijemo sivu ekonomiju i omogućimo pozitivniju klimu za poslodavce koji rade u skladu sa zakonom, ali i omogućimo radnicima sva prava koja im pripadaju“, rekao je Ðorđević.

Ðurović je objasnio da ispektori vrše nadzore po sistemu rotacije i dodao da se kod vanrednih nadzora ne zna ko će gde vršiti nadzor što smanjuje mogućnost za malverzacije.

„Inspekcija rada je u prethodnom periodu postigla odlične rezultate. Svi koji ne rade u skladu sa zakonom dobiće maksimalne kazne“, porucio je Ðurović.

Ovakva praksa biće nastavljena i u narednom periodu sa ciljem suzbijanja sive ekonomije, navedeno je saopstenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana